КОД Енглеза је све традиција, па и фудбал. По истој тој традицији Манчестер јунајтед већ четири године долази у Београд, промовише своје фудбалске легенде и асове, а од пре неколико дана и своју школу фудбала у којој су деца од 11 година. Некадашњи штопер и повремено капитен Јунајтеда Вес Браун (39) јуче је у Кући фудбала у Старој Пазови посетио полазнике школе, а ово је била прилика да, за "Новости", прокоментарише догађај који ће бити фудбалски празник Београда, 24. октобра. Тог дана, у 3. колу Лиге Европе, Партизан ће да угости славни енглески клуб.


- Имамо донекле реновиран тим и тренера који је жељан афирмације и на међународним утакмицама. Биће ово велико искушење за нас, али Манчестер јунајтед се никога не боји - јасан је Браун.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "ТЕАТАР СНОВА" ЈЕ НЕШТО ПОСЕБНО: Тошић за “Новости” о Партизану, Лиги Европе, Манчестеру...


Некадашњи ас Манчестер јунајтеда био је четири сезоне саиграч нашем Немањи Видићу, са којим је делио свлачионицу на "Олд Трафорду".


- Немања је оставио дубок траг у Манчестер јунајтеду. Данас када се сретнемо, причамо кроз осмех о стварима и догађајима из неких старих дана. Имали смо екипу за респект у којој су се сви уважавали. Данас у Манчестер јунајтеду имамо још једног Србина и још једног Немању. Матић је нови љубимац навијача и драго ми је да је на неки начин настављена традиција фудбалера са ових простора у мом клубу - додао је Браун.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЗ ПАРТИЗАН ОКО 20.000 МАЛИШАНА: Велико интересовање школа фудбала за утакмицу Партизан и Алкмар


На наше питање, шта прогнозира за 24. октобар и дуел Партизан - Манчестер јунајтед, Браун је био кратак и јасан:


- Знам да ће то за публику у Србији заиста бити врхунски догађај. Четири дана пре доласка у Београд, на "Олд Трафорду" Јунајтед ће играти против Ливерпула.