Косовски фудбалски савез затражио је од локалне полиције и надлежних органа да не дозволи утакмицу између Трепче и Црвене звезде у Звечену у шеснаестини финала Купа Србије, изјавио је генерални секретар Ерол Салиху.


Салиху тврди да је меч клуба из Косовске Митровице и првака Србије "илегалан" и сматра да је реч о "провокацији Фудбалског савеза Србије".

"Обавестили смо полицију да ће Црвена звезда отпутовати на Косово да игра утакмицу, иако нема дозволу за одигравање. Замолили смо их да поштују територијални суверенитет Косова и не организују илегалне утакмице. Ми као Савез не можемо да изађемо и да се боримо. Пратићемо све процедуре да зауставимо ту утакмицу", рекао је Салиху за приштински лист Зери.

Салиху је потврдио да су о свему обавештени ФИФА и УЕФА, уз његове тврдње да "Србија наставља да крши све договоре, чак и оне ванфудбалске".

Термин утакмице још увек није познат јер ће Црвена звезда 25. септембра, када је термин Купа Србије, одиграти заосталу утакмицу Суперлиге на стадиону Вождовца.