НИШТА, све, па мрвице. Партизанов “рулет” на почетку такмичења у Лиги Европе стао је на “нулу”, а после свега виђеног утисак је да много више разлога за жалом има српски представник у Лиги Европе. Имао је Партизан фантастичног Натха, не и расположеног саиграча да његове нестварне пројекције преточи у резултат којем Боадијев гол у 67. Минуту не би могао да нашкоди. На крају Холанђанису са широким осмехом напустили Хумску - 2:2 (1:1).

Летња “навика” Партизана да у европске утакмице улази са голом минуса није изневерена ни на уласку у јесен на медјународној сцени. Прва озбиљнија акција Холандјана и долазак на половину домаћина донео је предност Алкмару и потпуно избацио из колосека момке у црно-белим дресовима. Копмајнерс и Боаду су на сјајан начин у том 13.минуту избацили Остојића из игре, а Стенгсу је на петерцу остао лакши део посла да затресе празну мрежу Партизановог гола.

Требало је Милошевићевим пуленима времена да се поврате од шока, а у тренуцима када се чинило да Холандјани контролишу збивања на терену уследила је дубинска лопта Натха за Асана, којег је Свенсон срушио као последњи играч одбране и заслужено кренуо на туширање пре осталих. Бројчана предност на терену је “олакшала” ноге Милошевићевим пуленима, а још више несмотрен старт Вујтенса над Садиком из 40.минута који је Натху омогућио да са беле тачке постигне 17. гол у европским такмичењима, а 15. у оквиру Лиге Европе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Партизан - АЗ Алкмар 2:2

На крилима расположеног и креативног Израелца Натха Партизан је од почетка другог полувремена кренуо да “крцка” отпор организоване одбране гостију. Сјајни везиста црно-белих је у сваком тренутку и у свакој акцији имао право решење за разлику од Јапанца Асана који је, утисак је, више јурио бонус за постигнут гол него што је размишљао о ономе што би било боље за екипу. До гола који је требало да дефинитивно преломи утакмицу Партизан је стигао у 61. минуту, а у центру пажње је био свеприсутни Натхо. Он је најпре асистирао Садику, који је са ивице шеснаестерца погодио стативу, да би затим натрчао на одбијену лопту и са 17 метара је сместио иза ледја Бизоа. Прокључале су две трибине крцате малишанима из школа фудбала, Холандјани су били у нокдауну, али су одбили да “баце пешкир”.

Да и потпуно контролисана утакмица може крајње наивно да се упропасти Партизан је показао у 67.минуту, када је Остојић био неодлучан, а Милетић недовољно брз да заустави Боадија који се стуштио ка голу Стојковића и приземним ударцем донео нови хладан туш.

Уследила је тотална офанзива, игра “викторије” пред голом Алкмара, али игру,жељу и борбеност није испратио резултат. Фантастичног Натха који је делио лопте “са очима” је мало ко пратио на прави начин, ипак и поред тога црно-бели су у 83. и 84.минуту имали зицере за репризу резултата из септембра 2015. када је Алкмар савладан 3:2. Сума ј гадјао поред, Марковић преко гола, па ће Партизан морати тежим путем да тражи пут ка европском пролећу. Прилика за поправни црно-белима се пружа за две недеље на гостовању Астани.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ОПЕТ ШАЉЕ НАЈЛЕПШУ СЛИКУ У ЕВРОПУ: Деца из свих крајева Србије и Републике Српске стигли на стадион у Хумској (ФОТО / ВИДЕО)

ПАРТИЗАН - АЛКМАР 2:2 (1:1)

СТРЕЛЦИ: Натхо у 41. из пенала и 61. за Партизан, Стенгс у 13, Боади у 67.минуту за Алкмар. Стадион Партизана. Гледалаца: 20.000. Судија: Марко Гуида (Италија) 7. Црвени картон: Свенсон ( Алкмар) у 27.минуту.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6 - Милетић 6,5, Остојић 6, С. Павловић 7, Урошевић -

6,5 - Здјелар 7, Шћекић 6(од 80. Сума -) - Тошић 6,5 (од 63. Марковић 6,5), Натхо 8, Асано 5,5 - Садик 6 (од 88. Гигић -).

АЛКМАР: Бизо 7 - Свенсон - , Влар 6, Вујтенс 5,5 (од 55. Хацидијакос 6), Виндал 6 - Митсје 6,5, Де Вит 6, Копмајнерс 6,5 - Стенгс 6,5 (од 84. Класи -), Боаду 7, Идриси - (од 31. Сугавара 6).

Играч утакмице: Бибрас Натхо (Партизан)