ЦРВЕНА звезда у свом саставу има осморицу странаца - Марко Марин, Ричмонд Боаћи, Хозе Кањас, Матео Гарсија, Раџив ван ла Пара, Томане (повређен), Жандер и Ел Фарду Бен (још у клубу чека трансфер) - а само четворица могу да изађу на терен у Суперлиги. Члан 64. Правилника о такмичењу каже да право наступа имају само четворица странаца на једној утакмици и то је број који се уноси у протокол сусрета.


Тренер црвено-белих Владан Милојевић из тих разлога имаће незахвалан задатак да одреди коју ће то четворицу играча из иностранства да пошаље на терен, а које ће на трибине мада су му олакшавајуће околности што Португалац Томане није фит, а Ел Фарду Бен још чека да Ал Вахда потврди трансфер.


Значи, остају шесторица и да почнемо од оних који морају на терен. Марко Марин је сигуран, јер без капитена са немачким пасошем Звезда ни изблиза није тако јака екипа као са њим. И Шпанац Хозе Кањас требало би да има цементирано место у тиму, поготово што се од њега очекује да парира Бибрасу Натху у дефанзиви, али и да Звездине акције у зачетку чини што квалитетнијим. Трећи релативно сигуран је Матео Гарсија, крилни нападач би требало да представља "икс" фактор у нападу, јер је показао тактичко-техничке квалитете у јаким иностраним мечевима.


Значи, остаје само једна дилема, а њу ће диктирати и стање повређених, пре свих стартних бекова Марка Гобељића и Милана Родића. Ако се не опораве, Милојевић ће сигурно размишљати да у ватру гурне Жандера, док би десног бека требало да игра Милош Дегенек. Уколико Родић буде фит, а знаће се сутра, јер ће имати последњи тест, онда ће Жандер на трибине, а највероватније Ричмонд Боаћи у протокол.


Холанђанин Раџив Ван ла Пара још се није адаптирао, што су показали мечеви против Инђије и Бајерна, док је Боаћи ипак Звездин талисман у дербијима, постигао је три гола, два у Хумској за спасавање од пораза.