ЦРВЕНА звезда долази у Хумску са стопостотним учиником у Суперлиги али после тешке утакмице у Минхену са Бајерном у Лиги шампиона. Четири бода предности у односу на вечитог ривала дају малу психиолошку растерећеност тиму, међутим, тренер Владан Милојевић пред свој осми дуел са струком Партизана уверава да све приче о фавориту на папиру падају у воду.

- На овом нивоу такмичења нема фаворита. Не постоји ни предност домаћег терена. Не представља нам притисак то што смо означени као фаворити и не дајемо претерани значај томе. Није имало везе у историји, неће имати ни у будућности колико ко има бодова. За разлику од куп утакмица, где имате трофеј као улог, овде су на талону три бода, престиж је овде најважнији. Ово је првенствена утакмица, три бода су најбитнија и стремимо ка томе.

Улог је увек велики.

ВОЛЕО БИХ ДА ИМАМ СВЕ ИГРАЧЕ... НИЈЕ Милојевић био директан кад је упитан да ли ће Звезда покренути иницијативу за укидање ограничења броја странаца: - Ја сам тренер, поштујем правила која су на снази. Није моје да о томе причам, неукусно је да причам било шта пред ову утакмицу. Није место, ни време, да о томе разговарамо сад. Волео бих да имам све играче на располагању.

- Пожелео бих да видим лепу фудбалску представу у свим сегментима, како на терену тако и ван њега. Овај дуел привлачи највећу пажњу гледалаца и зато бих волео да одиграмо добар меч и да уживамо. Радујем се свакој утакмици без обзира колику важност носи. Сигурно да сваком актеру прија када су трибине испуњене до последњег места и када је атмосфера на највишем нивоу.

У жижи је и тема са бројем странаца, јер од осморице само четворица могу у протокол.

- Имамо велики број фудбалера из иностранства, а само четворица могу на терен. Први пут се суочавам са оваквом ситуацијом, видећемо. Предочио сам момцима још пре неколико кола какве су околности. Избор ће бити само мој.

Марко Марин, Хозе Кањас и Матео Гарсија требало би да буду сигуран тројац, Ричмонд Боаћи или Раџив ван ла Пара чини се да је једина дилема за четврог "мускетара". Изгледнија је прилика да ће Боаћи чак и почети меч пре Милана Павкова који је уморнији од дуела у Минхену. Није Милојевић на мукама, како се мисли.

- Не знам да ли ћу имати слатке или горке муке. Имам поверење у све играче, искрен сам према њима, не играм игре иза леђа, не скривам никад ништа. Ја сам у позицији да морам да одлучим. Мислим да ће одлука бити најбоља за моју екипу.

Опоравак Милана Родића скинуо је, чини се, једну бригу мање.

- У петак је тренирао, видећемо до меча каква је ситуација. Надам се да ће бити спреман.

Сматра тренер црно-белих да у демократском друштву свако има право да изнесе став, па и директор Партизана Милош Вазура, а похвалио је рад Саве Милошевића.

- Партизан има добру екипу, али ништа мање добру него прошле сезоне. Имали су план, замисли против АЗ, тренер Милошевић је мало дуже са тимом, прошао је припреме. Имао је могућност да спроведе план. Партизан је увек Партизан.

Бибрас Натхо се наметнуо као газда у тиму црно-белих.

- У доброј је форми. И раније је, током каријере показао да је лидер. Због тога је и капитен израелске репрезентације. Донео је доста тога новог Партизану. Видећемо како ћемо се ми понашати.

Последњи пораз у финалу Купа није сам по себи додатни мотив за црвено-беле.

- Шта тренер да учини на мотивационом плану кад игра против Партизана. Специфичне су ово утакмице, сваки добар потез умножава се десет пута, а сваки лош исто тако. Није исто кад играч направи грешку на овом мечу. На крају крајева, ту постајете играч, јер показујете количину самопоуздања - истакао је Милојевић.

ПАРТИЗАН - Ц. ЗВЕЗДА

СТАДИОН: Партизана.

Судија: Срђан Јовановић (Београд)

Почетак: 18.00 О2, Арена 1

ПАРТИЗАН: Стојковић - Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић - Здјелар, Натхо - Тошић, Сума, Асано - Садик.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић - Јованчић, Кањас - Гарсија, Марин, Вукановић - Боаћи.