ПАРТИЗАН и Црвена звезда имају иза себе исцрпљујуће европске утакмице против АЗ Алкмара у Лиги Европе, односно Бајрна у Лиги шампиона, али пред 161. вечити дерби из оба табора кажу - реч умор је забрањена, дерби се мора добити.

Два дербија су до сада одиграли "вечити" баш после тешких европских дуела и оба су била слабијег интензитета и завршила су се ремијем 0:0 и 1:1.

- Звезда је имала јаку утакмицу против Бајерна, ми смо играли јак меч против Алкмара. Морамо максимално озбиљно да се спремимо, опоравимо од европског меча и да дамо све од себе. Никад унапред не уписујем победу, морамо да изађемо, дамо све од себе и да видимо како ће се завршити - опрезан је искусни штопер црно-белих Бојан Остојић.

О Партизановој рак-рани против АЗ-а - промашеним приликама - говорио је Саша Здјелар:

- Не знам шта је разлог што смо толико неефикасни. Изгледамо као озбиљан тим, стварамо шансе, долазимо у изгледне ситуације, али нисмо успели да постигнемо трећи гол. Радићемо да то поправимо и да реализација буде боља. Даћемо све од себе да у дербију и наредним утакмицама које следе боље реализујемо шансе и долазимо до победа. Дерби? Само победа нас задовољава.

Десни бек Црвене звезде Марко Гобељић играо је недовољно опорављен у Минхену, али он своје учешће у дербију није доводио у питање. Као ни умор.

- Сигурно смо исцрпљени, борили смо се свих 90 минута на тешком гостовању, али вечити дерби је утакмица у којој и умор нестаје. Сви смо максимално концентрисани на то да остваримо добар резултат и да обрадујемо наше навијаче, тако да не размишљамо о умору. Вечити дерби је утакмица која носи посебну тежину. Знамо сви колико је тај меч важан целој земљи, велика је част бити део такве утакмице. Навикли смо на фантастичну подршку са трибина, много пута до сада смо показали да су они наша снага на терену. Верујем да ће тако бити и овог пута и надам се да ћемо на крају славити - рекао је Гобељић.

РОДИЋ СПРЕМАН

МИЛАН Родић успео је да се у доброј мери опорави од повреде која га је елиминисала за меч са Бајерном у Минхену и биће на располагању тренеру Владану Милојевићу за данашњи дуел са Партизаном.

Леви бек црвено-белих већ неко време вуче повреду тетиве, али ће за данашњи дерби стиснути зубе.