ЦРНО-бела страна Топчидерског брда слави, најљући ривал је у нокдауну. Надахнут, борбен и агресиван Партизан играо је вечерас против Звезде која је на терен највећег ривала очигледно дошла са намером да освоји један бод. До 83.минута је деловало да ће тако и бити, а онда је севнула десница Сејдубе Суме, касније и Зорана Тошића за убедљиву победу црно-белих.


Када неко попут Милојевићевог тима за 90 минута не шутне ниједном у оквир гола јасно је да је победа ривала кристално чиста и заслужена - 2:0 (0:0).


Првих 15-ак минута је најавило да би публика у Хумској могла да буде константно на жеравици, али се тај добар почетни импулс није у већем делу утакмице “примио” на актере 161. дербија. Два солидна покушаја Филипа Стевановића са дистанце била су највише што је Партизан успео да извуче из притиска на противничкој половини у првом полувремену, док су Милојевићеви пулени имали само неколико назнака добрих контранапада којима је недостајао конкретан потез у завршници.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Сума и Тошић за победу Партизана у дербију


Изненађујућа поставка Владана Милојевића са три играча у последњој линији је од средине првог дела игре лагано излазила на крај са прилично безидејним нападима црно-белих. Разлог за то лежи и у чињеници да се “мозак” Партизановог тима Бибрас Натхо није много питао за збивања на терену, док су сви покушаји Асана, Стевановића и Садика представљали прилично лак залогај за добро организовану дефанзиву гостију.


Фудбалску успаванку са много тактичких задужења и премало “искакања из шаблона” могао је да прекине Умар Садик у 52. минуту. Нигеријац је и вечерас био борбен до крајњих граница, константно је тражио лопту, носио на леђимадефанзивце ривала, али му је реализација и даље велика бољка. То је потврдио у седмом минуту наставка када га је Натхо сјајним пасом спојио са голом, он је повукао лопту неколико метара и када су сви очекивали неминовност шутирао је траљаво, право у Борјана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИНЦИДЕНТИ НА СТАДИОНУ: Сукоб навијача Звезде и Жандармерије (ВИДЕО)


А,онда су уследиле измене које можда у старту нису деловале као идеално решење, али је Милошевић, испоставило се погодио право у центар. Сума је ушао у игру уместо Садика, нешто касније је Натхо уступио место Тошићу. Да дуел исцеђенихЕвропљана не заврши почетним исходом постарали су се у том 85. минуту смушени Марин и Милуновић, агресивни Асано и на крају луцидни Сума који је са 16 метара закуцао лопту у горњи леви угао Борјановог гола.


Црно-бели део стадиона је од тог момента био у екстази, три најслађапрвенствена бода су била надохват руке, а чврсто их је шчепао други резервиста Зоран Тошић у трећем минуту надокнаде. На асистенцију кога другог него трећег човека који је прилику добио са клупе - Рајка Брежанчића. Партизан је тако после пуне три године славио у првенственом дербију пред својим навијачима и првенствену трку учинио много занимљивијом него што је то био случај пре изласка вечитих ривала на терен.


ПАРТИЗАН: Стојковић - - Милетић 6,5, Остојић 7, Павловић 7, Урошевић 6,5 - Здјелар 7, Шћекић 6,5 - Стевановић 6,5 (од 90. Брежанчић -), Натхо 7 (од 77. Тошић 7), Асано 6 - Садик 6 (од 64. Сума 7,5).

Ц.ЗВЕЗДА: Борјан 6 - Панков 6, Милуновић 5, Дегенек 6 (од 85. Симић -) - Гобељић 5, Јованчић 5, Вулић 5,5, Марин 5,5, Жандер 5,5 - Ван ла Пара 5 (од 56. Вукановић ), Боаћи 5,5 (од 71. Павков -).

Играч утакмице: Сејдуба Сума (Партизан)