Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да је вечерас пробао да изненади Партизан са новом формацијом и истакао да није лепо и пријатно због пораза од "вечитог" ривала.

- Пробали смо да изненадимо Партизан са другачијом фомацијом, да контролишемо простор и лопту. Било је пар сегмената када смо радили добре ствари и оно што смо желели, али онда не центрирамо како треба... Ја сам најодговорнији - рекао је Милојевић новинарима после утакмице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Партизан-Црвена звезда 2:0

Црвена звезда је поражена у гостима од Партизана са 0:2, у деветом колу Супер лиге Србије.

Милојевић није могао да се обрати новинарима са уобичајеног места, пошто му није био омогућен пролаз кроз двориште стадиона у Хумској. По завршетку утакмице новинари су морали да пролазе атлетском стазом до Клуба спортиста на конференцију, а ту је морао да прође и Милојевић, поред једне од фракције навијача Партизана задржане после утакмице. ;

Милојевић се новинарима накнадно обратио испред свлачионице.

- Није лепо и пријатно када изгубите дерби, борбу за престиж. Професионалци смо и мораћемо што пре ово да заборавимо. Треба да размишљамо о наредним утакмицама - навео је тренер црвено-белих.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНО-БЕЛИ СЛАВИЛИ У ДЕРБИЈУ: Сума и Тошић за тријумф Партизана

Милојевић је честитао Партизану на победи. Није био сагласан да је тактика у утакмици против Партизана била дефанзивна иако Звезда није имала шут у оквир гола.

- Статистика не лаже. Било је ситуација које смо могли другачије да решимо. Зашто нисмо... Статистика није добра и морамо да видимо који су узроци. Видећемо... Пробаћемо да нађемо решење - рекао је Милојевић.

У тиму није било Хозе Антонија Кањаса.

- Никада од мене нећете чути алиби. Ја сам одлучио ко ће играти. Неукусно је да причамо о томе. Можда је требало... Са оваквим резултатом, да могу да променим, ставио бих друге странце да играју. Имам велики проблем са тим - казао је Милојевић.