Партизан је обрадовао своје навијаче. У Хумској су савладали Црвену звезду у 161. вечитом дербију. Очекивано, осмеси су били на лицима црно-белих.


- Можемо да будемо задовољни и резултатом и игром. Били смо бољи током целог меча. Драго ми је што смо сачували гол и што им нисмо дали ниједну шансу. Још пре утакмице сам рекао да не планирамо ништа унапред да ћемо изаћи мушки да се боримо и да увек гледамо у наше двориште. Тако је и сада, себе гледамо - рекао је Бојан Остојић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНО-БЕЛИ СЛАВИЛИ У ДЕРБИЈУ: Сума и Тошић за тријумф Партизана


Немања Милетић је честитао својим саиграчима на одлично одиграном мечу.


- Добили смо критике после пораза од АЗ Алкмара и покушали смо да грешке са тог меча исправимо. Заслужено смо победили, били смо бољи у сваком сегменту игре. Знали смо да имамо добар тим и да можемо да се носимо са њима - каже Милетић.


Осврнуо се на тактичке замисли црвено-белих и дуеле са Марком Марином.


- Нисам очекивао дефанзивну Звезду. Нисам знао да ће играју са петорицом позади, можда су нас мало изненадили, али смо ми гледали себе, не њих и надиграли смо их и са том променом формације. Што се дуела са Марином тиче, не бих то издвајао. Сматрам да је цела екипа одрадила посао који је Саво тражио. Затворили смо све што је требало на свим деловима терена. Не могу да се сетим ни да су имали шут ка голу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милошевић: Измене су донеле превагу, Звезда ме изненадила


Владимир Стојковић је тријумф прославио са својим сином у рукама.


- Најлепше је уз њега славити - насмејао се Стојковић.


Концентрацију је навео као један од кључних фактора успееха.


- Била је тешка утакмица из разлога што се понавља. Дуго нема посла и онда мора да се задржи концентрација, јер никад не знате када може да се догоди нека контра или полу-контра која може да направи неки проблем. Момци су одиграли компактно, скоро до перфекције и хвала им на томе. Знали смо да ћемо играти нападачки и да ћемо ићи на победу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Панков: Све до једног треба да нас буде срамота; Дегенек: Разочарани смо


Прокоментарисао је и дефанзивнију игру ривала.


- После тешких утакмица у Европи које смо имали и ми и они можда смо баш из тог разлога негде очекивали да Звезда неће превише ризиковати због премора. Ту смо видели своју шансу - закључио је Стојковић.