Функционери Партизана Милорад Вучелић, Милош Вазура и Владимир Вулетић сложили су се да је победа у 161. дербију над Црвеном звездом (2:0) била потпуно заслужена и најавили напад на "дуплу круну".


Црно-белима је припао први дерби у сезони, на стадиону у Хумској, головима резервиста Сејдубе Суме и Зорана Тошића у самом финишу.

"Честитам игачима Партизана и стручном штабу на изванредној игри, били смо много бољи. Мало сам се плашио неискоришћених шанси, али је Партизан суверено и сигурно победио. Дерби се памти, ови играчи уписали су себе у историју клуба великом победом", рекао је Вучелић за ТВ Партизан.

Он је додао да му је жао што је председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза био на удару увредљивог скандирања са трибина од навијача Партизана.

"То је све део навијања", навео је први човек црно-белих, уз напомену да је увек знао да је Ивица Илиев у праву када је инсистирао на Сејдуби Суми, стрелцу првог гола на дербију.

Генерални директор Милош Вазура издвојио је младог Филипа Стевановића у 161. вечитом дербију из целог, како је нагласио, сјајног тима.

"Знали смо да ће бити оваква утакмица, играли смо свих 90 минута и били бољи. Звезда није имала шут у оквир гола... Причао сам са тренером Милошевићем да ће измене направити разлику, Саво је наставио да ради добро", рекао је Вазура.

Потпредседник Владимир Вулетић каже да игра и тријумф Партизана није био неочекиван.

"И Инђија је држала Звезду за грло до 90. минута. Када неко изађе са лажном тактиком 3-5-2, а игра 5-3-2, када једини шут у оквир гола буде онај поништени гол после фаула над Стојковићем, то покузује да су неке ствари у Суперлиги разоткривене", поручио је Вулетић.

Вулетић је оптимиста када је наставак такмичења у питању.

"Јавност у Србији мора да зна да је Партизан остварио велику победу, која подразумева часну, искрену и борбу са идентитетом за "дуплу круну" коју желимо и нећемо одустати. Партизан нема разлог да одустане, без обзира што игра у Суперлиги", закључио је он.

Партизан у среду гостује Јавору у Ивањици заосталу утакмицу 2. кола Суперлиге.