ШТО би рекли фудбалски радници у Србији: голман је у свом петерцу заштићен као - бели медвед! Баш та, народска дефиниција, ишла би можда у корист голмана Партизана Владимира Стојковића у вези са поништеним голом за госте у 69. минут, али само да је он имао потпуну контролу над лоптом у дуелу са Жандером у 69.минуту вечитог дербија.

Судијски експерт ФСС Игор Радојчић је вечерас на ТВ Арена констатовао да фаул над голманом Партизана није постојао,јер је према новом тумачењу правила дозвољен дуел нападача и голмана у било ком делу шеснаестерца.

Међутим, према Правилима фудбалске игре у делу који дефинише прекршаје и неспортска понашања, под тачком 2 која описује индиректан слободан ударац дословце стоји ово:

- Сматра се да вратар има лопту под контролом са руком или рукама када је: лопта између руке или руку и неке површине (земља, сопствено тело) или је додирује било којим делом шаке или руке, осим ако се лопта одбије од вратара или вратар одбрани ударац. Вратар не може бити нападнут од стране противника док лопту контролише својим шакама.

Према неким тумачењима тв снимка, један део јавности тврди да је Стојковић прво дотакао лопту. Из Звезде, са друге стране, тврде да су оштећени и да им је поништен регуларан гол. Сматрају, очигледно, да никаквог контакта није било и да је судија Срђан Јовановић морао да покаже на центар. Отворила се тако још једна вечна тема вечитих дербија, а видећемо шта ћа о свему да кажу људи у Судијској комисији ФСС, данас или најкасније сутра на својој редовној седници. Експерт Радојчић је истакао да је ово његово лично мишљење , а да ће коначан суд донети Судијска комшија.