ПО правду у УЕФА. Фудбалски клуб Партизан прикупља све спорне догађаје са мечева Суперлиге ове сезоне у којима је директно или индиректно оштећен, као и детаље на којима је, према процени из Хумске, "погурана" Црвена звезда. Тај ће материјал ускоро послати Судијској комисији европске куће фудбала.

Црно-бели на овај начин желе да скрену пажњу и добију помоћ УЕФА, јер сматрају да је њихова борба за титулу угрожена због многобројних пропуста српских арбитара који су својим одлукама са једне стране "саплитали" Партизан, а са друге, помагали његовом највећем ривалу Црвеној звезди. Докази се скупљају и они ће бити ових дана адресирани Судијској комисији УЕФА, на чијем челу се налази Италијан Роберто Росети. Први помоћник Росетија у овом телу је Шкотланђанин Хју Далас, а чланови су Марк Бата (Француска), Владимир Шајн (Словенија) и Дагмар Данкова (Чешка). Од ове комисије биће затражено да направи стручну анализу и у складу са њом, предузели би се наредни кораци.

Ово ће бити Партизанови главни аргументи, односно доказни материјал да је драстично оштећен:

1. Први пенал за Црвену звезду против Инђије у 8. колу Суперлиге кога је досудио судија Игор Стојилковић. Код резултата 0:1, у 88. минуту, Стојилковић је показао на белу тачку после прекршаја над Вукановићем метар ван казненог простора.

2. Пенал за Вождовац против Партизана у последњем 11. колу на стадиону у Хумској. Арбитар Момчило Марковић је у 26. минуту санкционисао непостојећи фаул голмана Стојковића над нападачем Вождовца Стојчевим.

3. Материјална повреда Правила игре приликом извођења слободног ударца за Црвену звезду у мечу против Напретка у последњем колу, у 90+7. минуту. Тада је један играч Звезде стајао у "живом зиду" Напретка, што је недозвољено према новим правилима. Судија Бојан Николић није санкционисао овај прекршај, а из те ситуације Марин је постигао победоносни гол.

4. На истом мечу у Крушевцу, Николић је досудио непостојећи пенал за Црвену зведу у 76. минуту, када се Бен без контакта са противничким играчем "бацио" у казненом простору.