Делегација Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић, председник и Момир Ђурђевац, генерални секретар, обишла је гроб Фадиља Вокрија, некадашњег центарфора Партизана и југословенске репрезентације, који је умро у јуну прошле године. Они су на Вокријев гроб положили цвеће и евоцирали успемене на овог фудбалера, који је у редове црно-белих дошао из Приштине.


- Нисам могао да присуствујем сахрани Фадиља Вокрија, па сам искористио ову прилику да посетим његов гров и поклоним се. Фадиљ и ја смо били добри пријатељи и одлично смо сарађивали. Био сам веома тужан када сам чуо да је преминуо. Зам да би био веома срећан због успона репрезентације Косова али то је живот, казао је Савићевић, а преноси „Коха Диторе“.


Репрезентације Косова и Црне Горе одиграће у Приштини утакмицу седмог кола квалификација за ЕУРО 2020. Црногорци су изгубили све шансе за пласман, па ће након једногодишње паузе покушати да на стадиону „Фадиљ Вокри“ изненаде домаћина и коначно осете сласт победе. Претходна уткамица у Подгорици између ове две селекције остаће упамћена по томе што је тадашњи селектор „храбрих соколова“ Љубиша Тумбаковић одустао да води репрезентацију у том, мечу из патриотских разлога, док због истог повода нису хтели да играју Филип Стојковић и Мирко Иванић, што је разбеснело Савићевића и сву кривицу пребацио на Звездана Терзића, првог човека Црвене звезде.