Награда за најбољег тренера у Италији требало би већ сада да се додели српском стручњаку Синиши Михајловићу, бар тако мисли Марко ди Вајо. Легендарни италијански голгетер је постао шеф скаутинг службе у Болоњи, а и велики је пријатељ са Михајловићем па је добро упућен у здравствено стање Србина.

Ди Вајо сматра да нема дилеме и да ће Синиша сигурно понети признање за најбољег тренера у Серији А.

- Заслужио је Златну клупу због снажног утицаја на фудбал и друштво, печата који је оставио у претходних неколико месеци, али и начина на који се бори сваког дана. Чак и када има температуру 40, чак и када је исцрпљен од терапија, он је уз нас. Увек - почео је причу Ди Вајо.

Легендарни голгетер сматра да но што ради Михајловић није само велико за њихов клуб Болоњу, чак ни за цео фудбалски свет, већ за све људе који се боре са сличним животним проблемима, истиче Италијан.

- То што он ради је светска класа! Шаље велику наду људима широм света са проблемима који су слични његовим. Ствар је у томе што он не крије ништа и потпуно отворено говори о свему. Никада не пропушта састанке стручног штаба, ради и преко видео линка, одрађује тренинге чак и када није у пуној снази или га ломи терет лечења. Увек позове играче, да им каже неколико речи, да их мотивише, али ми примећујемо да га све то чини још јачим, што је заиста посебно. Свака његова реч у играчима буди велику реакцију - истиче Ди Вајо.