Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће већ у понедељак или уторак министар финансија Синиша Мали објавити податке колико је држава давала новца фудбалским и кошаркашким клубовима.

Вучић је у септембру најавио да ће "по повратку из САД објавити тачан износ новца дат Партизану и Звезди и да ће се тада знати који је клуб наводно нечији љубимац".

Председник је у недељу, гостујући на Првој, рекао да ће се, када министар Мали објави те податке, видети да им је држава дала "брдо пара".

- Не само да ће се видети шта је држава дала директно, већ и јавна предузећа, шта је дала Србија, а шта Београд, локалне самоуправе и да сви виде колико смо пара потрошили и на једне и на друге, а како и једни и други само кукају на државу када им тако одговара, пошто је увек најлакше алиби тражити у држави и окривити је за нешто - навео је Вучић.

Додаје да су га тако раније окривили и што је помогао грађанима задуженим у швајцарским францима, иако су га претходно они који су подстицали грађане да се тако задуже нападали у новинама јер неће да разговара са задуженим грађанима.

Вучић је истакао да су га после нападали како се меша у оно што није његов посао, као и када је решио проблем за грађане у Бристолу.

Навео је да је то када постоји свађа између паритзвановаца и звездаша, па се "једни сећају пенала који је за Звезду свиран против Инђије, а ови други поништеног гола Звезде против Партизана".

- Зато је потребно само да се изађе са податком колико смо ми пара дали, јер је то посао државе, а ви се свађајте колико год хоћете и албилије тражите за своје неуспехе на разне начине и не занима ме даље – рекао је Вучић.