РОМА очима не верује, навијачи чак не могу ни да буду љути, јер тренер Пауло Фонсека има на располагању једва 17 играча од скоро 30 професионалаца! "Вучицу" као да је неко проклео, зачарао, јер повреде које играчи редом задобијају најчешће су механичке, последице игре а не тренинга, стручни је став у италијанским медијима.

Из тог разлога португалски тренер за само једну победу у последњих пет мечева, за лошу игру, велики заостатак у Серији А, а пред меч са Борусијом Менхенгладбах, не трпи тако велике критике какве би биле да има комплетан играчки кадар. Ипак, чак 18 повреда од почетка августа допринело је да екипа нема физиономију, да играчи нису у форми. И повреде које су се догађале избацивали су неке кључне играче из колосека.

Да сезона неће проћи глатко најавио је на старту припремка Хавијер Пасторе, аргентински плејмејкер, од кога се очекивало да се врти цела игра Роме. Потом су се ређали Леонардо Спинацола, па Дијего Пероти који је паузирао два месеца. Давиде Запакоста, појачање из Челсија, прво се повредио лакше, а онда су му пукли укрштени лигаменти, па је за њега сезона завршена. Ван строја од старта сезоне били су и: по два пута Пелегрини и Спинацола, Мхитарјан, Ундер, Цетин, Буа, Смолинг, Дијавара, па и голман Лопез. Един Џеко је поломио вилицу и играо је са маском у Ђенови против Сампдорије која је, жаргонски речено, "однела" још двојицу играча и то до Нове године: Николу Калинића и Брајана Кристантеа!

Фонсека у наредних месец дана (повређена осморица фудбалера) на располагању ће имати само 17 играча: голмане Лопеза и Мирантеа, дефанзивце Флоренција, Спинацолу, Сантона, Коларова, Смолинга, Жезуса, Фација, Манчинија, само тројицу везиста Верета, Заниола и Пастореа и четворицу нападача Џека, Клајверта, Перотија и Антонучија.

Ипак, ако не уђе у серију победа, Паола Фонсеку неће спасти ни ова бизарна ситуација са повредама ове сезоне.

ЛИСТА ПОВРЕЂЕНИХ
Џенгиз Ундер - мишић (повратак у новембру)
Хенрик Мхитарјан - тетива (повратак у новембру)
Мерт Четин - болестан (повратак у новембру)
Амаду Дијавара - оперисао менискус (повратак крајем новембра)
Лоренцо Пелегрини - метатарзална кост (повратак у јануару)
Никола Калинић - фрактура фибуле (повратак у јануару)
Брајан Кристанте - тетива (повратак у јануару)
Давиде Запакоста - укрштени лигаменти (повратак у јуну)