Тренер фудбалера Радничког из Ниша Милорад Косановић рекао је данас да ће клуб највероватније тражити да се одложи предстојећа утакмица против Пролетера, због болести великог броја његових играча.

Како је саопштио Раднички, фудбалере је по по повратку из Сенте где су играли са ТСЦ-ом (0:2) покосио стомачни вирус, па данашњи тренинг није обавило чак 12 играча, од којих су деветорица стандардни првотимци.

"Имамо велике проблеме који су кренули у понедељак. Све је ескалирало у уторак када је 'отпало' девет играча, да би им се јутрос придружила још ;тројица. Још не знамо шта је. Да ли је грип, стомачни вирус или су ;играчи нешто лоше појели у Сенти. Обавиће се прегледи па ћемо знати ;тачан узрок. Ми смо десетковани и тешко је радити у ;оваквим условима. Ситуација је тренутно таква да ми нећемо имати играче ;да играмо утакмицу у суботу", рекао је Косановић.

У питању су Нермин Хаскић, Стефан Михајловић, Лазар Ђорђевић, Иван Остојић, Ребин Сулака, Душан Пантелић, Филип Кнежевић, Риота Нома и Марко Кнежевић.

"Све је кренуло од голмана Марка Кнежевића, после њега се разболео Никола Чумић, а када смо се вратили из Сенте настао је прави хаос. Када сам јутрос дошао на тренинг нисам могао да верујем шта видим и колико играча нам недостаје. Не смемо ништа препустити случају, рекао сам им да никако не долазе на стадион, не би ли се сачували ови који су остали здрави. Искрено, ја мислим да не постоје шансе да се они опораве до суботе. Сачекаћемо извештаје лекара и уколико они то потврде, ми ћемо званично тражити да се меч са Пролетером одложи", рекао је Косановић.

Раднички би у суботу од 14 сати требало да игра у Новом Саду против Пролетера, утакмицу 16. кола Супер лиге Србије.