Српски кошаркаш Никола Јокић изјавио је да никада није сањао новац и велики уговор, већ да се забавља на терену и осваја трофеје.

Јокић је У понедељак потписао нови петогодишњи уговор са НБА лигашем Денвером вредан 148 милиона долара и постао најплаћенији српски спортиста у историји.

- Никад нисам сањао да потпишем велики уговор него да се забављам и освајам трофеје. Уговори су саставни део овог посла, али најважније су победе. За ово су заслужни и моја породица, браћа, девојка, бивши тренери. Хвала породици Кренке (власници Денвера, прим. аут), генералном менаджеру Артурасу Карнишовасу који су веровали у мене и дали ми шансу да играм - рекао је Јокић после потписивања уговора.

Прочитајте још ЈОКИЋА ПОГОДИЛЕ ПРОЗИВКЕ ЗБОГ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Рекао сам себи - ма нећу више ни да играм

Денвер је овим потезом одлучио да око Србина гради тим који ће покушати да се после пет година врати у плеј-оф.

- То је циљ, плеј-оф. Видео сам како људи носе дресове Аваланша (локални НХЛ тим) када се пласирају у плеј-оф. Прошле сезоне смо показали да знамо да побеђујемо кад је потребно, верујем у ову групу, можемо да урадимо велике ствари. Нису битни индивидуалци, можемо да помогнемо једни другима и да будемо бољи тим - додао је репрезентативац Србије.

Прочитајте још Денвер понудио, Јокић прихватио - пет година, 148 милиона долара!

Јокић је прошле сезоне просечно бележио 18,5 поена уз 10,7 скокова и 6,1 асистенцију.