МНОГО пажње овог лета привукао је Немања Бјелица и његов избор нове средине. Одлучио се за Кингсе, придружио Богдану Богдановићу и тако љубитељима кошарке у Србији поново обезбедио да уживају гледајући, као некада, српски тандем у добро познатом љубичастом дресу. Некадашњи саиграчи из турског Фенербахчеа спремају се заједно за нови изазов у Сакраменту, али и за четврти "прозор" квалификација.

- Тренирамо, сезона је завршена у априлу, велика пауза је била. Припремамо се и за следећу НБА сезону и за репрезентацију - одмах је добру вест новинарима саопштио Бјелица. - Богдан је млађи, свежији, пратим га. Има ту неколико играча, Радуљица, Марјановић, спремамо се заједно с времена на време. Битно ми је што то могу да радим у Београду, где сам после дуго времена дошао са породицом.

Чак и на дружењу са децом на Кампу "Кошарка без граница" Бјелица и Богдановић нису правили паузу.

Прочитајте још: РАЂА О ПРОШЛОСТИ, САДАШЊОСТИ И БУДУЋНОСТИ: Све се врти око проклетих пара, а новац је као прашина на ауто-пут

- Рекли су нам да дођемо и кажемо неколико речи, а онда су нас тренери упрегли, па смо одрадили цео тренинг. Стварно је све супер, недостаје само неколицина играча из Француске, и ово је најбоље што Европа има од талената. Ту су сјајни стручњаци, неке легенде попут Нестеровића, Рађе, лепо је видети људе који су били наши идоли.

После НБА кампа, следе обавезе у дресу националног тима, а онда повратак у Америку. Немања је био близу Сиксерса, али је у фото-финишу завршио у Сакраменту.

- То је та НБА лига, све је могуће. Имао сам усмени договор са Филаделфијом. Једноставно, онда је стигла понуда Кингса, која није могла да се одбије. Дивац ме на неки начин уверио да је то права екипа за мене у овом тренутку. Богдан ће бити тамо, Пеђа, други Пеђа, коначно град у којем је лепо време, мислим да сам заслужио. Шалим се мало. Узбуђен сам што ћу бити тамо. Дивац је кривац. А много је лакше поднети кад има и наших.

Два наша тандема биће у Калифорнији, док ће само Јокић бити одвојен.

Прочитајте још: Грег Поповић: У кошарци ужива цео свет

- Денвер је град са највише суначних дана, тако да ни Николи није лоше. Битно је да нас има што више, Србија као земља кошарке то заслужује.

Немања није желео да даје превелика обећања када је нова сезона у питању.

- С обзиром на искуство које имам у Америци, урадићу оно што могу сам да контролишем. Огуглао сам, нема нервирања. НБА лига је можда и најбоља спортска организација на свету. Драго ми је што сам тамо. Јесте да ми мало недостају играње и улога коју сам имао код Жељка у Фенербахчеу, али сам прихватио ову споредну улогу. Уживам у кошарци и само желим да будем здрав - завршио је Бјелица.

ЉУДИ ОДУШЕВЉЕНИ БЕОГРАДОМ

КАМП који је окупио НБА свет у Београду значајан је за све и ван терена.

- Не ради се само о кошарци овде, били смо и у Тиршовој, организоване су и хуманитарне акције, има од свега помало. Људи су стварно одушевљени, свиђа им се Београд, има свашта да се види. Ми смо познати по томе, провод је увек овде загарантован. Ко је водич? Одавно сам ја изашао из те приче, питајте Богдана и Бобија,који је по 12 сати овде.