Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је његова екипа играла далеко од потребног стандарда у вечерашњој победи против Мега Бемакса, али да је срећан због играча и да није све било негативно.

"Имао сам другу идеју пре утакмице, желео сам да Партизан игра добру кошарку. Оно што смо данас играли није кошарка, мени је жао и то сам рекао мојим играчима. То је далеко од стандарда који морамо имати, али има толико али... Имали смо серију пораза, тешко је играти овде, Мега игра специјалну кошарку и мораш да имаш концепт како да играш са њима. Ја сам срећан због играча, али морамо много боље", рекао је Тринкијери после утакмице.

Тринкијери је дебитовао на клупи Партизана победом у Сремској Митровици против Меге од 84:71. Црно-бели су прекинули низ од шест пораза у свим такмичењима и нанели Меги први пораз у АБА лиги.

"Ово је земља кошарке, морамо да играмо кошарку а не нешто слично. То је само почетак, сваки пут крене једним кораком. Било је важно да окренемо тренд, то смо урадили. Били смо мало бољи у одбрани а катастрофални у скоку. Имам двоје деце, од 10 и седам година и мислим да би они боље заградили кош. Али, ја сам крив, нисам им добро објаснио, сутра ћемо тренирати, бацити кључ и изаћи када будемо боље заграђивали", навео је он.

Тринкијери је рекао да није све негативно, да је било и позитивних ствари и да је екипа "више изгледала као екипа".

"Ја сам јако захтеван, прво према себи па према играчима. Вања (Маринковић) је играо као капитен, мало се опустио на крају, на томе морамо радити. Сви су пробали нешто да дају. Неки још нису схватили колико је тешко играти у овој средини, колико је тврда лига. Неки су се растопили код првог контакта и на томе морамо да радимо", додао је он.

Навео је да је екипа вечерас имала "два МВП", Амара Гегића и Бонџу Сија.

"Амар је окренуо одбрану, али је направио пет глупих фаулова јер није научен колико може бити важан за нашу екипу. Бонџа је погодио важне шутеве, када је требало да затвори утакмицу. То је борба сваки дан, млада екипа, неискусна екипа, жељна екипа. Када имаш жељу, на нешто ћеш изгледати. Данас смо добили мало на тактику, мало на коцкање, али морали смо почети", рекао је тренер црно-белих.

Он је рекао да није Хари Потер и да нема чаробни штапић, као и да осећа велику одговорност.

"После много година било је тешко бити навијач Партизана, имамо један клуб, још немамо такву екипу коју они заслужују, али мораш почети. Морам да вратим Партизан на мапу. Ко ми може помоћи - моји играчи, клуб и ови фантастични навијачи", рекао је он.

На констатацију да је због њега била пуна хала у Сремској Митровици, Тринкијери је рекао да то није тачно.

"Због овога", рекао је Тринкијери и показао на грб Партизана који носи на свом реверу.

"Ово је институција. Сви осећају да се нешто може десити, ја не знам да ли ће, али знам да ћу дати све од себе", навео је Тринкијери.

Он се осврнуо на спекулације око тога да ли ће вечерас предводити екипу.

"Никада нисам упознао доброг генерала који стоји иза својих војника. Нема никакве кошаркашке логике да ја водим ову утакмицу, то је комплетно ирационално, да имам један тренинг а да водим утакмицу. Али, осетио сам да треба да заштитим екипу, да помогнем, само зато сам дошао, а исто бих рекао да сам изгубио. Нема логике, после четири, пет, шест, седам тренинга можеш на клупу, осетио сам да екипи треба да је неко уз њу. Ми смо млада екипа и ако нисмо спремни да преживимо грешке ми ћемо изгубити сваку утакмицу. Желим да сви емотивно помогну екипи", рекао је Тринкијери.

Тренер Меге Дејан Милојевић рекао је да је поносан на екипу која се није предавала и када је била у заостатку двоцифреном разликом.

"Честитам Партизану, играли смо лош меч, првенствено у нападу, а ни одбрана није била сјајна. Када имате лош шут и промашите 12 бацања тешко да можете да добијете квалитетног противника какав је Партизан. Имали смо неке шансе, али смо донели погрешне одлуке. Не мислим да моји момци нису дали све од себе, јесу. Поносан сам на екипу која је показала карактер", навео је Милојевић.

Он је додао да ће екипа у свакој наредној утакмици ићи на победу.

"Желимо да наставимо да играмо квалитетно, чврсту и брзу кошарку. Никоме нећемо бити лак противник, као што ни вечерас нисмо били Партизану", рекао је Милојевић.