БИСЕРИ АБА Лиге, најквалитетнијег регионалног спортског такмичења, тандем МВП Европских првенстава до 18 година, и будуће велике звезде игре под обручима, Никола Мишковић и Марко Пецарски, на кратко су се "пресвукли" у НБА дресове и одмерили снаге у "Стејплс центру". Овог пута било је то у игрици на конзоли, на Београдском фестивалу игре и поп културе "Games.con". Са једне стране Лејкерси, а на другом делу терена "ракете" из Хјустона.

- У игрици Хјустон ми је омиљени клуб у НБА, а од играча то је Џејмс Харден. Заиста је невероватан, и делује аутентично, баш као и на правом терену - каже Пецарски, најбољи играч овогодишњег Европског првенства до 18 година на ком је Србија узела злато, док поред њега седи Мишковић, освајач истог признања на ЕП из 2017. и додаје да му се највише допада стил игре Кевина Дурента из Голден Стејта.

Мада су наша двојица кошаркаша доказано најбољи у својој генерацији на Старом континенту, где су освојили златне медаље за Србију, не журе са причом о одласку "преко баре".

- Сваком играчу је сан да заигра у НБА, наравно. Ипак, тек улазимо у сениорску конкуренцију, морамо још много тога да научимо и да се докажемо на нашим просторима. Мега има одличну атмосферу у тиму, сви смо као један, и добро нам је кренуло у АБА Лиги. Регионално такмичење ми пружа могућност да напредујем и оптимално се развијам. Растем заједно са клубом и задовољан сам како све иде - говори 207цм високи Мишковић, који је у марту ове године дебитовао за Мегу у АБА Лиги у утакмици против Задра, и заједно са екипом представља једно од најпријатнијих изненађења са тренутним скором 7-2 и трећом позицијом на табели.

После реда приче, уследио је нови ред игрица, уз добру забаву, баш како то и иде на фестивалу гејминга.

- Трудим се да ухватим време када су неки слободни дани и лошије време напољу и забавим се уз игрице. Играм најчешће ФИФА и друштвене игре, волим да се такмичим са неким. Знам и да седнем сам, па играм онлине, што ми је исто доста занимљиво - говори Мишковић, док покушава да направи пробој кроз одбрану Пецарског, и додаје кроз смех: - Ја сам од оних који чешће побеђују. Не волим поразе, јако их тешко прихватам.

Марко је на то имао шта да дода, прихватајући шалу.

- Да, али у НБА 2К то ти баш и не полази за руком - рекао је првотимац Партизана, док је погађао тројку, баш са Харденом. - Ипак, морам да признам да је Никола одличан у ФИФА, ту је готово ненадмашан.

Те речи су већ обрадовале његовог бившег клупског колегу из Меге и великог другара.

- Можда сам бољи у ФИФА јер обожавам фудбал. Много ме занима тај спорт. Гледам доста утакмица, информишем се. Уосталом, прво сам и почео да тренирам фудбал, па сам тек после прешао на кошарку. Од клубова из Европе симпатишем Наполи, а у Енглеској су то Вест Хем и Арсенал - истиче Никола.

Међу црно-белима постоји доста кошаркаша који воле игрице, а један се издваја по вештинама, открива Пецарски, 208цм високи центар Партизана, који вредно тренира и труди се да се избори за своје место у првом тиму.

- Сани Аранитовић је најбољи. Он највише игра и делује непобедиво. Остали смо сви ту негде, нема нико ко се додатно издваја.

Обојица бирају Сони плеј конзолу уместо компјутера, а осим ФИФА и НБА има још пар игара које су актуелне.

- Планирам Батлфилд 5 да узмем, јер сам имао екипу са којима сам често играо "јединицу". То су све кошаркаши, Данило Николић, Алекса Илић, Никола Ивановић и Петар Поповић, а био је ту и Бојан Дубљевић, који је играо у Валенсији. Сада су они исто узели петицу, играју, па ја мало заостајем. Морам то да надокнадим - поручује Мишковић, кога публика у АБА Лиги ове сезоне памти по сјајним утакмицама против ФМП и Олимпије, када је убацио 14, односно 18 поена и био међу најбољима на терену - закључује Мишковић.

После кратке паузе, АБА Лига поново креће са утакмицама редовног 10. кола крајем наредне седмице. Партизан игра у гостима против Игокеа, док Мега гостује у Подгорици против Будућности.