САМО једна екипа ће вечерас после 23.00 наставити да "трчи" АБА маратон одмах иза водеће Црвене звезде. То може да буде Мега Бемакс или Будућност, тимови који имају исти скор (7-2) и састају се у дербију 10. кола регионалног такмичења (21.00, "Морача").

- Будућност је убедљиво најквалитетнија екипа у лиги. Вратили су се у праву форму и победама против Барселоне, ЦСКА и Басконије су показали зашто су главни фаворити за освајање АБА лиге - свестан је тренер Дејан Милојевић снаге ривала. - Ми смо били без четворице играча током паузе због ФИБА "прозора", али сам задовољан како смо радили. На нама је да одиграмо максимално агресивну одбрану уз добру енергију на терену. Сигурно је да су они апсолутни фаворити у Подгорици, а овакви мечеви су идеални за нас да видимо где се налазимо у односу на најквалитетнију екипу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕЛ: Будућност срушила и Барселону, Лучић и Јовић предводили Бајерн, преокрет Макабија у Истанбулу

Бек Адам Мокока је сигуран да ће његова екипа дати све да се равноправно супротстави ривалу.

- Одбрана мора да нам буде на највишем нивоу уколико желимо да дођемо у шансу да се боримо за тријумф - изјавио је Мокока.

Српски тим неће моћи да рачуна на Костју Мушидија због повреде, али би прве минуте у АБА лиги требало да упише капитен Бранислав Ратковица.

Мега и Будућност су се до сада састали 12 пута, уз скор 8-4 за Подгоричане.