НА крају летње паузе, када је био познат скоро комплетан ростер Партизана, улога вође је намењена Вањи Маринковићу. Уз њега очекивало се да тим погура и енергија Радета Загорца. Сада је већ очигледно да екипа може да побеђује само када су њих двојица на висини задатка. Баш тако је било у Лакташима, против Игокее - 97:84.

Вања је противницима испоручио 28 поена, уз сјајне проценте шута (8-6 за три, 1-1 за два, 8-8 пенали), док је Раде помогао са 15 поена (9-7 за два, 3 ас, 5 ск). Њихов ритам испратио је и Џок Лендејл (17, 9 ск), па је било логично да се Партизан врати на победнички пут и борбу за плеј-оф (5-5), после пораза од Будућности и Црвене звезде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери: Скокови и одбрана били кључ против Игокее

- Знали смо да играју брзу кошарку, да решавају напад после две, три секунде, као ми што смо играли пре две године. На велики број поена - направио је паралелу Маринковић. - Није било лако играти, имају добре играче, искусне. Ми смо се дуго спремали, имали смо паузу, и мислим да смо добро одиграли у одбрани. Нисмо пали под притиском.

Тренер Андреа Тринкијери је две ставке издвојио као кључне за тријумф: одбрану Вање Маринковића и 38 скокова (Игокеа 20). Када је сјајни шутер упитан да прокоментарише своју партију и 28 кошева, скромно је одговорио:

- То је посао, сад сам дао ја, следећи пут ће неко други. Свако имају своју улогу, мислим да добро радим то што ми је намењено. А и против Игокее сам доста играо (28 минута).

Раде Загорац је показао да му заштитна маска коју носи због повреде носа, више не смета да да допринос који се од њега очекује. Он је баш као и тренер, посебно истакао скок црно-белих:

- Често на утакмицама тај сегмент буде пресудан. Мислим да смо их надскочили потпуно. Њему смо много пажње посветили на тренинзима и драго ми је што је уродило плодом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАРИНКОВИЋ СИЛНИ: Партизан славио у Лакташима, доминирао сјајни шутер црно-белих

Пауза је дошла у најбоље време за екипу италијанског стручњака. Пресекла је серију од четири пораза на оба фронта и дала прилику момцима из Хумске да се спреме за тежак месец који је пред њима. До краја децембра их чекају важни дуели у трци за прва четири места са ФМП, Цедевитом и Олимпијом.

- Оно што смо пропустили у предсезони са овим тренером, током паузе смо надокнадили. Ова утакмица нам која даје доста оптимизма и значи нам на психолошком плану. Сада престоји веома важан низ мечева, можда и круцијалан за ову сезону, који морамо врло озбиљно и присебно да испратимо - поручио је Загорац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Игокеа-Партизан 84:97

Кад је Еврокуп у питању, преостала су још два дуела у групној фази и нада да са две победе може да се прође даље. Гостовање Асвелу у Лиону је већ сутра од 20.30.

- Постоје шансе и даље. Ако бисмо добили њих, па онда да се победи Турк Телеком код куће - свестан је Маринковић да су далеко од друге фазе, али не губи наду да су чуда могућа.

НАВИЈАЧИ УВЕК УЗ НАС
ДОБРУ увертиру за своје миљенике у Лакташима, направили су навијачи. Одавно је познато да тамо не изостаје песма најватренијих присталица Партизана.
- Имали смо леп дочек и бакљаду још кад смо дошли. То су стварно охрабрујуће и лепе ствари, скоро на 70, 80 одсто гостовања имамо одличну подршку - срећан је Загорац.