Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је данас селекцију Словачке са 93:60 (22:16, 31:14, 24:16, 16:14) у припремном мечу за Европско првенство.

Репрезентација Србије је од самог почетка меча наметнула агресиван ритам и стигла је до вођства од 12:5 у четвртом минуту. Словачка је узвратила брзом игром и прецизним шутем за три поена, па су кошаркашице Србије на први мини одмор отишле са плус шест (22:16).

Србија је до прве двоцифрене предности стигла у 14. минуту, после сјајне акције коју је завршила тројком Невена Јовановић. Тада је било 30:20.

После нове тројке коју је погодила Јелена Брукс, Србија је отишла на 36:22.

До краја полувремена лепим акцијама Чађо, Дабовић и Брукс довели су Србију и до 26 поена вишка (53:27). Резултат је на крају првог полувремена био 53:30.

Највећу предност у трећој четвртини Србија је имала у 28. минуту када је било 73:39, док је тај део игре завршен резултатом 77:46.

Ствари се нису промениле ни у последњих десет минута, када је Србија агресивном игром успела да одржи високу предност и на крају да слави са 93:60.

- Радимо и то је све. Наша генерална проба за ЕП биће у Француској следеће недеље. Тамо ћемо одиграти три утакмице против Француске, Турске и Русије које су потпуно друга класа и онда ћемо знати нешто више о нама - рекла је селекторка Марина Маљковић.

- Босна и Словачка без својих водећих играчица нису реалан противник. Оба тима су нам значила пуно у смислу борбености, јер играју грубу кошарку која се очекује на овом првенству и зато смо их бирали у уводним утакмицама да бисмо од старта знали шта нас чека - рекла је додала је она.

Кошаркашица Србије Соња Петровић казала је да је игра њена екипе и даље од жељене, али је истакла да има побољшања.

- Мислим да смо и даље далеко од жељене игре и форме, али у сваком случају виде се побољшања у игри у односу на неке прошле тренинге. Има ствари са којим можемо да будемо задовољне, али свакако да је велики рад испред нас - рекла је она.

И капитенка Јелена Брукс навела је да има простора за напредак.

- Изузетно позитивни утисци. Прошли смо пар утакмица и драго ми је да видим напредак јер напорно радимо и било би ми криво да се то не види на терену. Има и пуно грешака и простора за напредак, али види се да добро радимо - рекла је она.