КОШАРКАШИ Партизана нису успели да направе брејк у трећем сусрету финалне серије против Црвене звезде, па у понедељак пред домаћим навијачима имају императив победе (18.00, хала "Александар Николић"). Црно-бели морају да славе уколико желе да се питање шампиона решава у мајсторици (четвртак), у супротном ће Тринкијеријев тим већ вечерас отићи на летњу паузу, а вечити ривал на прославу пете узастопне титуле.


- Са неколико грешака довели смо себе у ситуацију да играмо утакмицу за останак у серији - каже тренер Андреа Тринкијери. - Оно што у таквој позицији донекле може да нас храбри је то што смо и у првој, а посебно у трећој утакмици, изградили ситуацију да будемо на корак до победе. Нажалост, фалила нам је једна лопта, једна тимска одбрана...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА НА КОРАК ОД ТИТУЛЕ: Одлука о прваку или продужењу серије у понедељак

ЖАО МИ ЈЕ ЗБОГ ДОБРИЋА СПОРТСКИ је Раде Загорац почео анализу после трећег меча помињањем Огњена Добрића, који је повредио скочни зглоб у дуелу са крилом Партизана.
- Жао ми је због повреде Добрића у претходној утакмици, стицајем околности догодила се у контакту са мном и зато није могао да игра. Ипак, и без њега су успели да одиграју конкурентну утакмицу и победе.


Први стратег црно-белих је свестан да његов тим чека тежак посао, јер вечити ривал има прву меч-лопту.


- Звезда ће бити растерећенија од нас, што фаворита увек ставља у лагоднију позицију. Биће још теже, знамо да ћемо грешке морати да смањимо на минимум, знамо да ћемо морати да одиграмо скоро савршену утакмицу. За то је првенствено неопходно да апсолутно свих 40 минута будемо максимално концентрисани на циљ, да нам фокус ни на секунд не скрене са задатака.


Притисак је на леђима Партизанових кошаркаша, али ће њихова предност бити пуна хала обојена у црно-бело.


- Од велике помоћи биће нам и подршка навијача, овог пута сви као један морамо да будемо уједињени како бисмо изборили мајсторицу. Играчи које тренирам имају квалитет, снагу, жељу да покажу да су бољи од ривала. И што је најважније, за Партизан и "гробаре" их веже љубав, а љубав, као што знате, често чини чуда. Надам се да ће спој те љубави и вредног рада током свих ових претходних месеци резултирати победом, која ће нам омогућити да покушамо да направимо чудо.


И Раде Загорац, који је постигао победнички кош за изједначење, а потом био неприметан у наредном мечу, верује да са саиграчима може да одложи крај сезоне...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић: Бољи у свему; Тринкијери нацртао кравату


- Да бисмо дошли поново до изједначења, потребно је да неке ситне ствари у завршници боље урадимо. База постоји, енергијом и физички им парирамо, али неке ситнице пред крај меча треба боље да се изведу и мислим да је то довољно за победу.


Његова техничка грешка у последњем минуту олакшала је противнику пут ка победи.


- Не бих коментарисао суђење. Превише је тензије настало око дербија и овако. Створена је ситуација која није здрава ни за једне, ни за друге. Ипак је ово спорт, кошарка. И једни и други играју у екстремно тешким условима, није нимало лако. Не волим да се кошарка ниподаштава неким спољним факторима, не бих коментарисао ништа - рекао је Загорац а потом ипак, додао. - Суђење је било одлично, врхунско, на веома високом нивоу и није оно битан фактор...


ФИНАЛЕ


10. ЈУН: Ц. звезда - Партизан 98:94

12. ЈУН: Партизан - Ц. звезда 73:72

15. ЈУН: Ц. звезда - Партизан 96:90

17. ЈУН: Партизан - Ц. звезда 18.00

20. ЈУН: Ц. звезда - Партизан* 18.30

*ако буде потребно