ДАН после суза због пораза од Шпаније у полуфиналу, на лицима наших девојака, биле су оне друге – радоснице. Чим је судија одсвирао крај, емоције су изашле на видело. Уобичајни плес на терену, радовање, широки осмеси, све је то добило још већу дозу емотивности, јер се дешавало пред домаћом публиком. Борила се Соња Петровић у микс зони и покушавала пред новинарима да не покаже потпуно осећања, али није успела да издржи...

- Лично ми је после полуфинала било ужасно тешко, била сам баш разочарана у себе. Мислим да нас је Марина баш осоколила одмах после тог меча. Кад она покаже веру у нас, то нама много значи, јер то и не ради баш често – кроз сузе је успела и да се насмеје Соња. -Толико подржавамо једна другу, искрено, верујем да их нисам имала поред себе, не бих успела ментално да се вратим да играм. Никад веће хвала саиграчицама што су веровале у мене и када ја нисам. Завршити првенство са победом дефинитивно даје осмех на крају.


Kапитен Јелена Брукс је захвалила публици и јасно поручила:

-Да нам је неко дао бронзану медаљу пре Европског првенства, рекли бисмо: "Не морамо ни да играмо, само дај". Увек остаје жал за поразом од Шпаније, не толико што је у полуфиналу, него зато зато што је то „фурија“. Драго ми је да смо успеле да заборавимо ту утакмицу и изашле најјаче и што смо дале све од себе свих 40 минута, и на диван начин завршиле ЕП. Бронза је наравно за сина Матеа. Мислим да је преспавао целу утакмицу, спремао се за доделу медаља. Једва чекам да прво њега узмем у наручје и да се мало смирим.

На крају су играчице „морале“ да баце неколико пута увис селекторку Марину Маљковић.

- Рекла је да ће урадити све што будемо хтеле ако победимо. Ето, то је било прво на листи, видећемо шта је следеће – насмејала се Брукс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Маљковић: Веома је важно што смо освојиле ову медаљу


Александра Црвендакић је премотала филм на вече пре освајања бронзе.

- Имале смо веома дугу ноћ. Причале смо дуго, седеле заједно. Нисмо много причали о утакмици, колико о томе да у мечу за бронзу морамо да изађемо и да покидамо. Нема друге опције, покидамо, узмемо ту медаљу коју заслужујемо и то смо и урадили.

Знатно другачијег расположења у односу на дан раније Јовановићева се појавила пред новинарима.

-Сија ова бронза. Пресрећне смо стварно, један велики успех и само ми знамо кроз шта смо прошли. Било је ово напорних два месеца, али исплатило се –завршила је Јовановићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Србија - Велика Британија 81:55