ПРАВИ увод за путовање кошаркашке репрезентације на Далеки исток, била је претпремијера филма „Добродошли у Кину“ о нашем центру Мирославу Радуљици. Прича о његовом животу у најмногољуднијој земљи на свету, специфичној кошарци, језику, необичним местима склопљена је у 27 минута документарца, који је дело продуцента Бошка Чукића и режисера Миодрага Коларића.

- Мени се баш допада како је све испало, јер је на највернији начин приказан мој живот, који је миран, није никакав баук – истакао је Радуљица. - Нормалан спортски живот, са много изазова који се мени допадају. Кина је модерна земља у којој је све доступно. Први и основни проблем је комуникација, јер они имају другачију „главу“ од нас. Језик је поптуно другачији, проста гестикулација не функционише. Чак и они су преплашени кад виде великог, белог човека... Њима је тешко да науче српски, као и нама кинески. Има да се истражује тамо, лига је кратка, па стижем и да уживам и да играм кошарку.

Филм је током претходне јесени сниман у Кини у Ђангсуу, као и на два гостивања ове екипе.

- Могли смо да снимамо и на другим местима, али смо се фокусирали само на Кину јер је тамо Светски куп. Било нам је феноменално и захваљујемо Мирославу што нам је дао шансу да снимимо овако нешто – рекао је после приказивања филма Чукић.

Сличне утиске има и Коларић.

- Радуља је сјајан лик и фантастично нас је угостио. Било је интересантно и забавно сарађивати са њим – подвукао је Коларић.