СРПСКИ кошаркаши допутовали су у Шењанг око четири сата ујутру по нашем времену. При првом контакту са Кином, земљом у којој ће од 31. августа до 15. септембра бити одиграно 18. Светско првенство, сусрели су се с пријатним, сунчаним временом и скоро фанатичним локалним љубитељима игре под обручима.

Утицај америчких спортова свеприсутан је у најмногољуднијој земљи света, посебно бејзбола и кошарке. Сходно томе, у центру пажње нашли су се наши НБА играчи. На аеродрому у Шењангу обожаваоци су носили дресове, транспаренте и слике са ликовима Бобана Марјановића и Николе Јокића, стрпљиво су чекали потпис на мајици или фотографију са званично најбољим НБА центром и Бобијем кога препознају и као лика из популарног филмског серијала "Джон Вик". Репризу "пресинга" одиграног на аеродрому доживели су у хотелу у којем је наш национални тим одсео током боравка у Шењангу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мицић: Тешко су нам пале повреде Теодосића и Милосављевића

- Имам информацију да је у Киниизмеђу 350 и 400 милиона кошаркашких фанова - рекао нам је пре пута нови капитен Србије Мирослав Радуљица, иначе центар Ђангсу "змајева". - За њихову популацију то можда и није много, али замислите шта значи толико људи који прате кошарку. Не знам да ли ће све хале бити пуне на утакмицама Светског првенства, јер то зависи од региона. У некима су увек пуне, али има и региона где то није случај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Марјановић: Биће интересантно и узбудљиво

По доласку у хотел, селектор Александар Ђорђевић дао је репрезентативцима време за одмор од дугог пута, а потом их одвео на први тренинг у Шењангу. У дворани "Лиоанинг гимназијум", где ће играти две од три утакмице припремног турнира. "Орлове" ће до почетка Мундобаскета тестирати Италија, Нови Зеланд и Француска.

РАСПОРЕД
Петак 23. август
Србија - Италија 13.30

Субота 24. август
Француска - Н. Зеланд 13.30

Недеља 25. август
Италија - Француска 9.30
Нови Зеланд - Србија 13.30

Понедељак 26. август
Италија - Нови Зеланд 13.30

Уторак 27. август
Србија - Француска 13.30