Кошаркашки клуб Нови Пазар представио је центра Александра Тодоровића и бека Алтина Исламовића, који ће наредне сезоне носити дрес тог представника Србије у АБА 2 лиги.

"Играмо у регионалној лиги неизвеснијој него прошле сезоне, када је доминирала Приморска. Сада је шест, седам изједначених тимова и ако одиграмо добро, уз помоћ с трибина, можда можемо до плеј-офа. Приоритет је, ипак, наша лига, која и доноси АБА 2", оценио је Тодоровић.

Тодоровић (32) је стигао у Нови Пазар из Зрињског, док се Исламовић (19) вратио у родни град после играња у Меги и ОКК Београду.

"Емотивно сам везан за ову средину. Надам се да ћемо што боље одиграти Кошаркашку лигу Србије (КЛС), а да ћемо у АБА 2 лиги квалитетом, пожртвовањем и уз подршку навијача доћи до саме завршнице", казао је Исламовић.

Члан управе Новопазараца Дејан Кулунџић навео је да тај клуб сваке године пише историју и да од почетка октобра следи премијерно учешће на међународној сцени.

"Било је доста промена, али мислим да смо на путу да створимо јак колектив. Наредних дана очекујемо долазак још двојице играча. Надам се да ћемо спремно дочекати и АБА 2 и КЛС. Верујем да ћемо наставити лепу кошаркашку причу", рекао је Кулунџић.

Осим Тодоровића и Исламовића, Новопазарцима су овог лета приступили бекови Никола Кораћ (Шибеник), Ади Захирагић (Спарс) и Милан Вулић (Медијаш), ниска крила Алекса Новаковић (Младост Земун) и Стефан Матовић (Слога), те центар Харис Ћућовић (Илирија).

Играчи Пазара више нису Немања Крстић (Солнок), Марко Радоњић (Балкан Ботевград), Сеад Хаџифејзовић (Черкаси), Никола Вујовић (Динамик), Алексеј Нешовић (Младост Земун), Владимир Булатовић (Валга), Бранимир Бербаков, Младен Симеуновић и Ненад Славковић.