Српски кошаркаш Богдан Богдановић рекао је после освајања петог места на Светском првенству да жали што репрезентација није исписала нове странице историје, али да верује да ће следећи пут бити још мотивисанија.

"Сада се осећам боље. Честитам Чешкој на сјајном турниру и одличној утакмици против нас. Честитам мојим саиграчима на добром турниру. Нисмо ишли до краја, нисмо исписали нову страницу историје, али знам да ћемо следећи пут само бити још мотивисанији", рекао је Богдановић новинарима у Пекингу.

Србија је данас освојила пето место на Светском првенству, пошто је победила Чешку са 90:81.

Национална селекција и поред освојеног петог места није успела да избори пласман на Олимпијске игре наредне године у Токију, пошто ће првенство завршити као трећи најбољепласирани европским тим, иза Шпаније и Француске.

Србија ће тако наредног лета морати да игра квалификације за Игре у Токију.

"Имали смо лакше искуство, јер смо прошли пут ми организовали. Биће тешко, много добрих екипа су разочаране после овог турнира, али ће бити мотивисане за пласман на ОИ. Далеко је то сада, али када дође време поново ћемо да размишљамо о томе", рекао је он.

Богдановић је један од најбољих играча на Светском првенству у Кини, а новинаре је занимало да ли се и у наредној сезони НБА лиге могу очекивати његова боља издања.

"Сигуран сам да ћу бити бољи него у прве две сезоне у НБА лиги. Сваки дан приступам тренинзкма и жељом да напредујем", казао је Богдановић.