Шпанија је нови првак света. У финалу у Пекингу су дошли до победе против Аргентине и до другог светског злата. Марк Гасол није крио задовољство после меча.


- Само је тим битан. Можете да имате и најбоље играче на свету, али вам то не значи ако немате тим. По саставу смо били јачи 2014. године, па смо изгубили у четвртфиналу. Овде ако одиграте један лош меч готови сте. Није као у НБА лиги где се играју серије, па можете да исправите грешке - каже Гасол.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ: Богдановић у идеалној петорци, Рубио МВП


Пре шампионата Шпанци нису били међу главним фаворитима. На прва три места, по проценама многих, стављени су САД, Србија и Грчка.


- Не могу да кажем да нам је титула била први циљ, али нисам толико изненађен. Веровао сам да можемо да успемо. Када смо видели саставе сваке екипе рекли смо да можемо да добијемо свакога. Када имате такав начин размишљања онда је све могуће. Што се овог меча тиче, тимска одбрана нам је била одлична, посебно у рекету што нам је дозволило да трчимо. Поправили смо неке делове игре, спречавали њихову брзу транзицију и победили.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФУРНИЈЕ СРЕЋАН ЗБОГ БРОНЗЕ НА СП: Нисмо желели да се осећамо грозно као Аустралијанци


Овим је сјајни центар заокружио сјајну годину пошто је претходно са Торонтом био шампион НБА лиге.


- Не знам шта још да урадим. Можда да одиграм Суперкуп са фудбалерима Барселоне да освојим и то. Мада ћу ту морати са купе да уђем - насмејао се Марк.


Сада има две светске титуле, што је још један разлог да “пецка” рођеног брата Пау Гасола.


- Сада имам једну светску титулу више од њега - завршио је Марк.