БЕОГРАД - Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да црвено-бели у новој сезони на терену морају да оправдају улогу фаворита и покажу због чега имају епитет најјачег тима у региону.

"У последњих неколико година сви Црвену звезду сматрају за фаворита. Ми морамо да докажемо да смо достојни тога. Сви заиста причају да је ово најјачи тим и да Звезда није имала јачу екипу. Разумем да се то прича на почетку, али ми после тих прича на крају сезоне морамо да погледамо иза себе и да видимо да ли смо ми оправдали улогу најјачег тима. Ако не испунимо све циљеве, узалуд и да су овде били НБА играчи ако нисмо урадили оно што се од нас очекује. Без обзира на имена, ми морамо на терену да покажемо зашто смо овде", рекао је Лазић Тањугу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Томић: Припреме теку онако како сам их зацртао, нема циљева

Екипа Милана Томића припремни период завршила је са три победе на турниру у Атини, где је два пута побеђен Олимпијакос, а савладан и Перистери.

"Атина је одрађена онако како треба. Пре свега, нећемо да узмемо у обзир победе, јер је у овом припремном периоду најважније да се екипа уигра и да се успостави хемија, што смо и искористили. Кажем опет, победе нису битне, колико напредак који смо остварили. Можемо да будемо задовољни овим припремним периодом", рекао је он.

Звезда у наредној сезони брани три трофеја, у АБА лиги и Суперлиги Србије, а нову сезону почиње у Загребу наступом на Суперкупу АБА лиге, који је такође освојила прошле године.

"У среду путујемо у Загреб, где нас очекује Суперкуп АБА лиге, прво званично такмичење. Наравно да желимо да поновимо успех од прошле године и да одбранимо трофеј, али и да искористимо те утакмице да се што боље припремимо за почетак Јадранске лиге и за почетак Евролиге", истакао је борбени бек.

Лазић је рекао и да нема личне циљеве у новој сезони и да сви треба да се подреде тиму.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЗВЕЗДА ПРОМОВИСАЛИ НОВУ ОПРЕМУ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ: Склопили смо јак тим

"Личне циљеве немам и мислим да нико не треба да их има. Сви треба да се ставимо у службу тима и заједничкиг циљева који стављени испред нас, пре свега Јадранска лига, па и све остало. Треба да размишљамо у том правцу, а све личне циљеве да остварујемо ван кошарке", закључио је Лазић.