Марко Гудурић (24) је, као сваки новајлија у НБА лиги, интересантан локалним медијима. Док чека своју руки сезону у дресу Мемфиса реперезентативац Србије је у разговору за "Commercial appeal" говорио је о детињсвту у Прибоју, злату у Индијанаполису, НАТО бомбардовању Југославије и свом путу до најјаче кошаркаше лиге света.


Бивши играч Црвене звезде и Фенербахчеаистакао је да не би мењао детињство ни за шта на свету, иако је као дечак преживео бомбардовање.


"Невини људи су гинули због политике или не знам чега. То је било моје детињство. Било је тешко, али преживео сам и никада га ни за шта не бих мењао", рекао је Марко Гудурић за амерички поратал.


Три године после НАТО бомбардовања српски кошаркаши попели су се на кров света освајањем злата на Светском првенству у САД, где су у четвфиналу победили домаћина. Гудурић, који је тада имао седам година, рекао је да је то био пресудан тренутак за одлуку чиме ће се бавити у животу.


"Било је лудо. Кошарка је важна ствар за Србију. То је био тренутак када сам заволео кошарку. Имао сам седам година. Хиљаде људи је прослављало у Београду и у осталим градовима. Пуцало се из оружја, испаљивали су се ватромети. Тада смо сви истрчавали на улице и почели да играмо кошарку. Невероватан осећај. Имали смо једну дворану и ниси могао да играш у њој као мали, због чега смо морали да играмо напољу", додајући да је тренирао и на температури од 40 степени како би досањао своје снове.