Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је данас да су његовој екипи за победу у предстојећем мечу против Морнара у АБА лиги потребни концентрација, дисциплина у нападу и одбрани и пожртвованост.

"Још једно гостовање, још једна веома тешка утакмица је пред нама. Морнар у свом саставу има веома незгодне играче и када уђу у свој ритам јако им је тешко парирати. Концентрација, дисциплина у нападу и одбрани, пожртвованост... То је оно што нам треба на високом нивоу у сутрашњој утакмици. Само тако можемо до циља", рекао је Тринкијери за клупски сајт.

Кошаркаши Партизана сутра гостују Морнару у Бару, у утакмици трећег кола АБА лиге.

Тим из Бара је у прва два кола регионалног шампионата забележио исто толико победа, док црно-бели имају учинак 1/1.

"Сећам се пре три сезоне првог кола које смо одиграли у Бару. Морнар је тада тек ушао у АБА лигу, али су и онда имали добар тим и сјајну публику. Победили смо тада кошем који је Новица Величковић дао пред крај утакмице, али је утакмица била веома тешка и лако смо могли да је изгубимо. Сигуран сам да ће и сутра бити веома тешко, тим пре што је Морнар и ове година склопио добру и искусну екипу и што играју веома ефикасно", рекао је крилни центар Партизана Стефан Бирчевић.

"Ипак, и ми се уздамо у своје квалитете. Верујем да можемо да одиграмо добру утакмицу и да дођемо до победе која би нам пуно значила", додао је Бирчевић.

Утакмица Морнар - Партизан игра се сутра од 17.00.