ЈЕДНА краљевски одиграна четвртина није била довољна за рушење краља у скоро попуњеној „Арени“. Црвена звезда је распалила наду својим навијачима да могу да сведоче трећем поразу Реала у Београду, али су је Мадриђани тројкама Фернандеза и Љуља угасили у последњој деоници – 60:75.

Главни делови стратегије спроведени су у првом полувремену. Не може се ништа приговорити одбрани која прими 33 поена од напада плаћеног за много више од тога. Избегнута и је и замка брзе кошарке, на коју је упозоравао тренер Гавриловић.

У ритму утакмице који више одговара нашем шампиону, Звезди су недостајали поени. По два у уводних пет минута обе четвртине нису по стандардима озбиљних евролигашких тимова. Ван састава су остали повређени Човић и Давидовац, односно други и помоћни плејмејкер, па је Лоренцу Брауну у креацији помагао само Берон. Заправо, било је обратно, што и јесте узрок већине проблема ове сезоне.

Дебитовао је Ненадић, али ни тренутак ни ривал нису били најбољи. Ипак, Звезда није губила корак за противником који прати аргентинско-шпанске плесне кораке Кампаца и Љуља. Останак у резултатској близини држао је тензију у дворани, али и у главама Реалових звезда који не сијају у досадашњем току Евролиге.

У наставку, стратегија се из одбрамбене трансформисала у нападачку, без страха од тркања са „краљевима“. Посебно код Берона, који је у претходном мечу против Химкија пробио шутерску баријеру. У раној фази треће четвртине сам је скинуо менталну офанзивну блокаду са свог тима, тиме и трему код неких саиграча помало импресионираних славним Реалом. Симанић, Добрић, Фаје и Браун „потрчали“ су за Билијем у великом преокрету за плус три на уласку у завршну деоницу.

Међутим, последња четвртина била је близнакиња прве и друге. Само два поена црвено-белих за пет минута, и то са линије слободних бацања. Тренер Реала Ласо истовремено је успео да откочи напад свог тима против већ помало уморне одбране Гавриловићеве екипе. Тројке Љуља и Фернандеза, сигурно најнеомиљенијег „краља“ међу Звездиним и Партизановим навијачима, „купиле“ су великану победу и мир за наставак евролигашке сезоне.

Пораз од Реала не би требало да унесе немир у Звездин тим, који је и у овој утакмици показао да иде ка стабилнијем периоду.

Ц. ЗВЕЗДА 60

РЕАЛ МАДРИД 75

ДВОРАНА „Штарк арена“. Гледалаца: 16.450. Судије: Патернико, Могулкоч, Вилијус.

Ц. ЗВЕЗДА: Кузмић 4, Л. Браун 14 (6 ск, 5 ас), Перпероглу, Ненадић 1, Лазић, Фаје 7, Берон 17 (3-2 за два, 8-3 за три), Добрић 5, Гист 6, Џенкинс, Симанић 6, Оџо.

РЕАЛ: Козер 8, Рендолф 2, Фернандез 12, Кампацо 6, Лапровитола 5, Дек 2, Гаруба 4, Керол 4, Таварес 11, Љуљ 16, Мики 5, Тејлор.

9:12, 18:21, 25:16, 8:26