ТЕК у седмом колу Еврокупа, Будућност из Подгорице успела је да забележи први тријумф у овом такмичењу. Црногорски тим је последњи од 24 екипе уписао првенац и то против Трента - 76:69. У осталим утакмицама кад је у питању прво вече седме рунде тријумфе су забележили и Дарушафака и Андора.

Од наших играча одличну партију је пружио Дејан Тодоровић, у победи Андоре против Улма - 99:87. Он је остварио учинак од 17 поена, уз по два скока и асистенције. За два је шутирао 5-4, а за три 4-2 за нешто више од 23 минута проведена на терену. Његов клупски колега Дејан Мусли је за 12 минута допринео са седам поена (3-3 за два) и по једним скоком и асистенцијом. Њихов тим је сада на скору 4-3 и близу је пласмана у топ 16 фазу. Улм је последњи у групи А са учником од једне победе и шест пораза.

Исти скор има (1-6) и Будућност на дну групе Д. Црногорски тим је до првог тријумфа против Трента стигао захваљујући одличном издању Мартина Хасана - 18 поена и седам ухваћених лопти за 29 минута.

- Поносан сам што смо напокон забележили тријумф, то је битно за овај клуб - истакао је Хасан. - Били смо нервозни, али тренер нас је подигао у свлачионици и друго полувреме смо одиграли веома добро. Покушаћемо да победимо преостале три утакмице. Биће тешко да уђемо међу 16 екипа, али нећемо одустати. Ако будемо играли као у других 20 минута против италијанске екипе, онда имамо шансу.

Трентино је пети са скором 3-4, а Будућност шеста са 1-6.

САМО ГОСТИ СЛАВИЛИ

ЕКИПА Дарушафаке је уписала победу против Нантера - 82:68 и приближила се другој фази. Сада у групи Ц има скор 4-3, а француски тим је на 2-5. Турски представник је заокружио вече у коме су све три екипе забележиле тријумфе на гостујућим теренима.