Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Синсинатију, пошто је данас у наставку меча осмине финала савладао Бугарина Григора Димитрова 2:6, 6:3, 6:4.

Меч је прекинут ноћас због кише при вођству српског аса 2:1 у трећем сету.

Ђоковић ће поново на терен касније вечерас, а ривал у борби за полуфинале биће му Канађанин Милош Раонић.

Мастерс у Синсинатију игра се за наградни фонд од 6,3 милиона долара.

19:23 - НОВАК ОДЛИЧАН У НАСТАВКУ

Новак одлично креће у наставку. Србин је више него лако стигао до 40:0. Бугарин је само статирао, а Ђоковић наставио да плеше на терену у Синсинатију за потврду брејка у трећем сету.

19:27 - ДИМИТРОВ ОСТАЈЕ У МЕЧУ

Ђоковић узима први поен и на сервис Димитрова, али онда наредна три иду у корист Бугарина, који на крају ипак осваја гем и остаје у мечу. Међутим, Новак и даље има брејк предности,

19:32 - ЂОКОВИЋ СИГУРАН НА СЕРВИСУ

Наставља Новак са добром партијом и поред тога што је Димитров имао 0:15 Србин је затегао први сервис и дошо још корак ближе четвртфиналу Синсинатија.

19:35 - БУГАРИН ДРЖИ ПРИКЉУЧАК

Оба играча сигурни на свој сервис у данашњем мечу, али то је ритам који одговара Ђоковићу. Григор је лагано дошао до 3:4 у трећем сету.

19:40 - ЂОКОВИЋ СПАСАО БРЕЈК ЛОПТУ И ОСВОЈИО ГЕМ

Први тежи сервис гем Ђоковића. Димитров долази до брејк лопте - 30:40. Новак сјајно сервира и не дозвољава ривалу да се врати у меч. Димитров после тога прави велику грешку и Србин узима још један гем. Уз то Ноле је добио и опомену за одуговлачење игре.

19:46 - БУГАРИН УЗИМА ГЕМ, НОВАК СЕРВИРА ЗА МЕЧ

Бугарин долази до 40:15, а онда одличан ритерн Ђоковића, који не жели да преда ни овај сервис гем Димитрова. Међутим Григор ипак узима гем, а Новак ће сервирати за пласман у четвртфинале.

19:50 - НОВАК РУТИНСКИ У ЧЕТВРТФИНАЛУ

Ђоковић одлично почиње сервис гем за четвртфинале Синсинатија. Осваја један лак поен, па следећи краде Бугарину и онда три меч лопте за Србина. Новак не користи прву, али другу да и иде међу осман најбољих.