Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић сматра да судија Карлос Рамос није требало да казни Серену Вилијамс у финалу Ју Ес опена, већ да је морао да сагледа комплетну ситуацију и узме у обзир повећане емоције Американке.

- Мислим да судија није морао да иде са Сереном до крајњих граница, поготово што је грен слем финале. Постоји дебата, али мислим да је тај детаљ променио ток меча и да је био непотребан. Емоције су нормална ствар и изражене су када се борите за титулу на грен слему - рекао је Ђоковић, а преноси "УСА Тодаy".

Вилијамс је после казне због "коучинга" судији Рамосу рекла да је "лопов", после чега јој је одузет и гем, што је био један од преломних тренутака меча.

- Волим Серену, саосећам се са њом. Тешко је и судији да се са столице види све. Сви су били у незгодној ситуацији, било је много емоција, Серена је плакала, као и Наоми. Било је баш тешко - истакао је српски ас.

Прочитајте још СЕРЕНА ОПТУЖИЛА РАМОСА ЗА СЕКСИЗАМ: Наставићу да се борим за женска права у тенису

Ђоковић није желео да се упушта у полемику око навода да се различити стандардни примењују за мушкарце у односу на жене.

- Серена инспирише све, посвећена је спорту... Ипак, као што је рекла, Осака заслужују да има свој тренетак - закључио је Новак.

Прочитајте још Серена правила хаос, викала на судију, плакала, тврдила да није варала; Муратоглу признао: Дао сам јој савет