ВИШЕ разлога за нервозу требало је да има тинејџер који први пут излази на мегдан Новаку Ђоковићу. Ипак, главни фаворит за титулу у Мелбурну изгубио је живце при вођству од 2:0 у сетовима против Дениса Шаповалова и вратио талентованог момка у меч трећег гола Аустралијан опена. Разлог су били упаљени рефлектори на “Род Лејвер арени” у пет по подне по локалном времену. Изгубио је Србин трећи сет, али одмах потом је угледао светло на крају кризе - 6:3, 6:4, 4:6, 6:0 и пут ка осмини финала против Данила Медведева (15. носилац).

- Не желиш да знаш шта сам рекао судији у том тренутку - рекао је Ноле после меча Џиму Куријеру, водитељу програма на главном терену. - Није било никаквог смисла палити светла четири сата пре смркавања. Ја сам лоптицу добро видео, а ви?

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић духовито одговорио на Шаповалово шпијунирање

Публика је одговорила потврдно аплаузима, а организатори су касније објаснили да је то било неопходно због телевизије.

Навијачи крај малих екрана у Србији разбудили су се у рану зору после наговештаја преокрета младог Канађанина рођеног у Тел Авиву, који зна да буде веома неугодан ако уђе у серију винера. Ипак, после добијеног сета, 27. рекет планете углавном је лоптицу слао у аут, а најбољи тенисер света оставио га је на нули у завршном периоду игре.

- Добра ствар коју могу да издвојим из овог меча је чврстина и концентрација у одлучујућим моментима. Оно што је било мање позитивно је то што сам му дозволио да се врати у меч, јер сам се изнервирао. Нисам задовољан како сам одреаговао, имам довољно искуства у тим ситуацијама да знам како да се поставим. Потрудићу се да следећи пут избегнем беспотребну нервозу.

И опомену судије... Новак је реаговао и на добацивања из публике.

- Нешто сам рекао гласно, па сам добио опомену за кршење правила понашања. Није ни први, ни последњи пут. Што се светла тиче, питао сам и Бекера после меча да ли је мрачно, да ли људи заиста не могу да виде лоптице. Рекао ми је да то нема везе с мозгом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАЛИ НОВАК ПОНОВО СА СВОЈИМ ИДОЛОМ: Ђоковић није заборавио имењака из Мелбурна (ВИДЕО)

Први гренд слем сезоне улази у другу недељу и ривали су све озбиљнији. Данил Медведев (19. на листи) избацио је Давида Гофана у трећем колу, а има потенцијал да боље искористи сваки знак нервозе Србина. И потребну дрскост.

- Ђоковић није оно што је некад био. Раније је то било лудило, по пет сати му не би опадао ниво игре - поручио је млади Рус.

У евентуалном четвртфиналу, наш тенисер састао би се са бољим из дуела Нишикори - Карењо Буста, а потом би могао на мегдан Александеру Звереву.