НА терену добија битке, ван њега је притиснут уза зид. Већ десетак дана главна тема на свакој Новаковој конференцији нису његови бекхенди и форхенди, већ волеји које му сервирају колеге са Тура. Председник Савета играча нашао се на удару Федерера, Надала, Вавринке и Рафиног тренера Карлоса Моје, јер је, наводно, за смену првог човека АТП Криса Кермода.

Уочи старта Мелбурна одржано је гласање у Савету (5:5), а иако ће се о овом питању тек расправљати у наредним месецима, српски тенисер се током важног гренд слем турнира на свакодневном нивоу суочава са многобројим питањима. Проблем је настао јер су поверљиве информације са састанака доспеле у медије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СВЕТЛО НА КРАЈУ НЕРВОЗЕ: Ђоковић савладао Шаповалова и пласирао се у осмину финала АО

- Не знам зашто се прича о томе да сам ја против Криса. Моја највећа брига у овом тренутку је да од неког представника Савета играча цуре информације, и то већ два месеца. Достављају се приче медијима које нису 100 одсто тачне, па остали тенисери и новинари добијају само једну страну приче - рекао је Ђоковић, а преноси британски “Метро”.

Добио је Новак прилику да изнесе и другу страну.

- Процес обнове уговора са Крисом не зависи само од тенисера већ и од чланова одбора организатора турнира. Гласаће се о томе и на одбору, и на нашем савету. Што се нас тиче, ми ћемо причати са што више играча током гренд слема, што је за оне који догурају до завршнице турнира прилично тешко, али ћемо то урадити. Предстоје разговори и наредних месеци, има времена. Чему журба? Не размем зашто постоји та хајка у медијима против мене и чланова Савета играча.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАЛИ НОВАК ПОНОВО СА СВОЈИМ ИДОЛОМ: Ђоковић није заборавио имењака из Мелбурна (ВИДЕО)

Ипак, први рекет планете није износио свој лични став о Кермоду.

- То је веома комплексан процес. Морамо да узмемо у обзир многе ствари пре него што изразимо своје мишљење, односно гласамо о томе да ли желимо да Крис остане или да га неко замени. Није то тако једноставно. Морате да разумете цео процес, како је Крис радио, ко је учествовао у разговорима са гренд слем турнирима, да ли је то уопште оно о чему ми желимо да причамо. Поштујем став Вавринке, Моје, свих играча. И у исто време их позивам да ми приђу ако им треба нека информација. Има времена да поразговарамо о свему - не схвата Новак зашто је то главна тема током једног слема.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕМА ПРОТЕКЦИЈЕ НИ ЗА РОЏЕРА: Федерера обезбеђење није пустило у свлачионицу због акредитације (ВИДЕО)

НИ РОЏЕР НЕ МОЖЕ БЕЗ АКРЕДИТАЦИЈЕ
ОБЕЗБЕЂЕЊЕ у Мелбурн парку није пустило Роџера Федерера да уђе у свлачионицу без акредитације. На друштвеним мрежама појавио се снимак на коме радник обезбеђења објашњава власнику 20 гренд слем титула да правила морају да се поштују и да се свима скенирају бар-кодови на улазима. Швајцарац је мирно сачекао чланове свог тима који су показали акредитације и тада им је дозвољено да уђу у свлачионицу.