Председник Србије Александар Вучић честитао је данас српским кошаркашицама и тенисеру Новаку Ђоковићу на резултатима које постижу, али и поздравио начин на који Ђоковић, како истиче, гради мостове према Хрватима и другима.

- Рећи ћу нешто што неће наићи на одобравање јавности, али добро је видети у српском боксу или боксу Ђоковића и неке друге, а не само Марјана Вајду. Тако се праве мостови за будућност - рекао је Вучић, поводом информације да је Ђоковић ангажовао бившег хрватског тенисера Горана Иванишевића током Вимблдона.

Ђоковићу је пожелео да освоји што више гренд-слемова и честитао на свему што је до сада постигао, напоменувши, да се за њега увек каже да је Србин, али да је он заправо Србин са севера Kосова.

Упитан како коментарише резултате кошакашица, он каже:

- Kо сам ја да очекујем нешто од спортиста, кошаркашицама честитам на изванредној борби, биле су фантастичне синоћ. Очекујемо увек највише, можда смо мало незахвални, али ваљда нас то гура напред. Они су понос и дика - рекао је Вучић, коментаришући утакмицу Србија-Шпанија коју је наша женска кошаркашка репрезентација изгубила.