КАДА Новак игра на највишем нивоу, он је најбољи. Ову реченицу изговорили су многи знани и незнани током Вомблдона. Пред дуел са српским асом то је поновио и Давид Гофан, а Ђоковић се својски потрудио да је потврди у четвртфиналу. За само 119 минута "почистио" је Белгијанца (6:4, 6:0, 6:2) са траве Централног терена и заказао полуфинални дуел са Робертом Баутистом Агутом, који је у четири сета био бољи од Аргентинца Гвида Пеље - 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.


Нада Гофана, да би могао да направи искорак ближе ка пехару, значајно увећана после брејка за 4:3 у првом сету, трајала је једва неколико минута. Тај губитак гема на свој сервис, као да је био окидач да за паљење Ђоковићеве машине која је перфектно фукционисала у наредних десет гемова!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Ђоковић - Гофан 6:4, 6:0, 6:2


- Давид је почео добро, диктирао је ритам са основне линије. Имао је добре размене, заслужено је дошао до 4:3. Сервирао је тада са новим лоптама. Али, одиграо сам добар гем и вратио брејк, одсервирао добро у важном гему за 5:4. Могао је меч да оде у другом смеру... - био је искрен Новак, који је пакленим ретерном и тачним сервисом све више навлачио несигурност на руке Гофана, који је из поена у поен губио самопоуздање због немогућности да пронађе "слободан" део поља.


Једноставно, у тих десет гемова га није било. Стизао је Новак све, и дубоке и кратке лопте, и дијагонале и паралеле, па је Гофану једино престајало да јаким ударцима покуша да уздрма ритам ривала. Ипак, једино што је успео да уздрма је мрежа у коју су неретко упадале лопте после његових удараца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Баутиста-Агут заказао окршај са Ђоковићем у Лондону


Већ после 2:0 у сетовима, односно после 6:0 у другом, организатори су могли да исписују име првог полуфиналисте. Накратко је Ђоковићу пала коцентрација када је од 40:0 допустио Гофану да дође до брејк лопте. Али, брзо је вратио ствари на место и, иако није био на максималном броју обртаја, јер на крају није било ни потребно, рутински је одрадио трећи сет, после кога је могао да баци поглед ка терену број 1, на коме су играли Роберто Баутиста Агут и Гвидо Пеља...


- Одиграо сам два меча са Баутистом ове године и оба изгубио. Игра чврсто, не прави много грешака, одговара му трава за његове ране ударце. Константан је, фокусиран, не дозвољава себи много падова у мечу. Једва чекам тај дуел - поручио је Новак, који није задовољан само игром у четвртфиналу, него и линијом форме која је константно у узлазу. - Играм добро од почетка. Имао сам тежак меч у трећем колу, а два најбоља у четвртом и четвртфиналу. Следи полуфинале, што сам и желео...


ЛЕЈВЕР: НОВАК ЈЕ МОЈ ФАВОРИТ

ЛЕГЕНДАРНИ Род Лејвер је у занимљивом интервјуу за Вимблдон ТВ канал (пре четвртфиналних мечева) изнео мишљење да ће Ђоковић одбранити титулу.

- Надал и Федерер су играли невероватан тенис. Искрено, волео бих да Роџер освоји титулу, близу је 38. рођендана, неће још дуго играти, али опет би могао да победи. Очекује се то полуфинале са Рафом. Ипак, мој фаворит је Новак Ђоковић.