УМОР је учинио своје… Мање од 24 часа после велике победе над Александром Зверевим, Миомир Kецмановић није имао снаге за још један подвиг. Изгубио је у 3. колу од Роберта Батусте Агута 1:6, 2:6 за само 59 минута.

Ипак, овај лош дан (меч), не може много да поквари утисак који је млади Београђанин оставио у Синсинатију. Kроз три кола квалификација и два тријумфа у главном жребу, над Феликсом Ожејеом Алијсимом, што му је први успех над играчем "изнад црте" од 30 најбољих, затим и бриљантним издањем против поменутог Зверева, тренутно шесторангираног на планети омогућио је Србији, да од понедељка први пут у истторији имаа четворицу тенисера у топ 50! Придружиће се неприкосовеном Новаку Ђоковићу на челу колоне, Душану Лајовићу (остаће међу 30) и Ласлу Ђереу (у првих 40).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХОД КА АТП ВРХУ: Кецмановић од понедељка међу 50 најбољих тенисера

- Трудио сам се да играм што боље и да искористим сваку шансу. Много ми значи победа, посебно што сам ушао међу 50 најбољих на свету. Заиста је посебан моменат за мене, срећан сам што сам показао како могу да играм. Рад се исплатио - рекао је после тријумфа над Зверевим Kецмановић који је, с навршеним пунолетством, 31. августа 2017, гледао врх АТП листе са 314. места.

Тада је топ 50 изгледало далеко, али је Миомир већ 5. фебруара 2018. "ускочио" у првих 200, а месец дана касније први пут удахнуо ваздух једног мастерса (у Мајамију). Елиминација на старту од Дениса Истјомина га није обесхрабрила, као ни чињеница да у тој сезони није успео да се домогне главног жреба неког од наредних мастерса и гренд слемова.

Наставио је вредно да ради и да сакупља поене на челенџерима, и 22. октобра 2018. ускочио у топ 150. Није се задовољио тиме, већ је паузу између две сезоне искористио за ново усавршавање на Тенерифама.После нанизаних неколико челенџера (Њупорт Бич, Kливленд, Далас, Индијан Велс), преко квалификација је стигао до првог четвртфинала на мастерсима, у Индијан Велсу, за улазак у топ 100, а који месец касније и до прве победе на гренд слем турнирима, када је на старту Ролан Гароса елиминисао Дениса Kудлу.У Анталији је недостајало мало среће да у деулу са Лоренцом Сонегом освоји први турнир из серије 250.

Ипак, то га није поколебало да неколико дана касније забележи првенац и на Вимблдону, стигне до четвртфинала у Атланти (АТП 250), трећег кола у Вашингтону (АТП 500) и допутује у Синсинати као 58. играч на свету. Сада је извесно да ће у Њујорк, где ће дебитовати у главном жребу Ју-Ес опена, допутовати као члан најбољих 50, а сви се надамо да би у “Великој” јабуци могао да загризе једну од пизиција изнад 40. места. Заштио да не?