Белгијанка Ким Клајстерс саопштила је да ће се наредне године вратити такмичењима у тенису.

Бивша прва тенисерка света прво се повукла 2007. године, када је основала породицу, две године пошто је освојила прву гренд слем титулу, на Ју Ес опену.

Она се 2009. године вратила на терен, освојила још две титуле на Ју Ес опену и једну на Аустралијан опену, а каријеру је завршила 2012. године.

- Не желим нешто да доказујем. Мислим да је ово за мене изазов. И даље волим овај спорт, али питање је да ли сам способна да игру доведем на жељени ниво, пре него што желим да играм на високом нивоу једног од најбољих женских спортова на свету. Желим изазов и желим поново да будем снажна. Ово је мој маратон - рекла је Клајстерс за WТА, пренели су британски медији.

Она би могла да се врати такмичењима у јануару, али је рекла да је флексибилна по питању датума повратка.

Као бивша прва тенисерка света, 36-годишња Клајстерс има право на неограничени број вајлдкарти на WТА турнирима. Она ће морати да одигра три турнира или да заради 10 бодова, како би се вратила међу рангиране тенисерке.

Белгијанка је рекла да јој је одлуку о повратку помало олакшало и то што неће морати да игра одређени број турнира током године.

Клајстерс је освојила 41 WТА титулу и у два наврата провела је 20 недеља на првом месту светске ранг-листе.

Од 2008. до 2016. године родила је троје деце.

После другог повлачења, водила је своју тениску академију и радила је као коментатор.