РОЏЕР Федерер је у интервјуу за "Газету дело спорт" признао да је веома тешко поднео пораз у финалу Вимблдона од Новака Ђоковића. Најтројфејни тенисер данашњице је на питање славне скијашице Микаеле Шифрин, која је била у улози новинара, када је последњи пут плакао рекао:


- Пре две месеца на Вимблдону. На терену и на додели пехара сам суздржавао сузе. Онда сам дошао у свлачионицу и на први коментар у стили "ниси имао среће, био си тако близу" сломио сам се и пустио коју сузу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФЕДЕРЕР НАЈАВИО КРАЈ КАРИЈЕРЕ: Роџер ставља тачку следеће године


Подсетимо, Швајцарац је имао две меч-лопте на свој сервис, али је Ђоковић успео да се одбрани и у петом сету слави 13:12. Како се последњих дана говори да ће се ускоро повући са терена, Федерер је Шифриновој одговорио:


- Данас ме то не дотиче. Било ми је чудно пре десет година, када су ме питали размишљам ли о пензији, јер сам освојио те 2009. Ролан Гарос. Рекао сам да имам само 28 година. Мислио сам да ћу играти до 32,33 године, али после је све ишло својим током. Сада ме то питају на свакој конференцији за штампу, али ни ја не знам када ћу се повући.


Роџер овог викенда на Лејвер купу у Лозани предводи Тим Европе против Тима света.