НОВАК Ђоковић је прошле недеље на вечној листи престигао Американца Џимија Конорса, а ове се изједначио са Иваном Лендлом по броју седмица на првом место АТП листе - 270. Најбољи тенисер света ће већ идуће недеље прескочити легенадрног Чеха са америчким пасошем и заузеће треће место по броју недеља на трону.

Испред Ђоковића су и даље Американац Пит Сампрас са 286 и Швајцарац Роџер Федерер са 310 недеља на првом месту. Уколико Новак, који покушава да залечи повреду рамена, остане на врху до краја године, Сампраса ће стићи 13. јануара 2020. А ако му се посрећи и остане први рекет и у првој половини идуће године, Федерера ће стићи 30. јуна.

Новак и даље има 9.865 бодова, 640 више од Рафела Надала. Али, Србин до краја сезоне брани 2.600 поена, а Шпанац не брани ништа и зато опасно прети.

Иначе, трећи на светској ранг-листи је Швајцарац Роџер Федерер (7.130), четврти је Рус Данил Медведев (5.305), а пети Аустријанац Доминик Тим - 4.415.

Србија и даље има петорицу тенисера у топ 50. Душан Лајовић је и даље 29, Ласло Ђере 40, Филип Крајиновић је после четвртфинала у Мецу скочио за два места и сада је 47, док је Миомир Кецмановић са 48. пао на 50. Виктор Троицки је 151. на свету.

ЂОКОВИЋ ТРЕНИРАО

НАЈБОЉИ тенисер света се вратио тренинзима, тако да ће све учинити да игра на турниру у Токију, који почиње 30. септембра.

Ђоковић, којег недељама мучи повреда рамена, прекјуче је вежбао са Виктором Троицком. У једном тренутку тренинг је прекинула Викторова двогодишња ћерка Ирина са рекетом у руци. Српски асови су разменили неколико удараца са Ирином.