Роџер Федерер дуго је већ на туру, власник је неколико рекорда, тренутно је водећи по броју грен слем титула и има највеће ривалство у историји белог спорта са Рафаелом Надалом и Новаком Ђоковићем.

Швајцарац не крије да још увек има жељу да се такмичи за трофеје, посебно са највећих турнира, где су му управо Србин и Шпанац највећи ривали.

- Оно што су Рафа и Новак урадили је невероватно и сулудо и они ће направити још успеха, у то сам уверен. Али, ја сам на туру и покушавам да повећам предност, али сам ту и да бих освајао још више слемова и других титула и добро се забављао- рекао је Федерер.

По многима најбољи тенисер свих времена је похвалио и младе долазеће звезде “белог спорта”

- Та "наредна генерација" куца на врата. Доста тога се дешава, али ја уживам у ривалству са Новаком, Рафом и осталима. Уживам у игри са ривалима, имамо толико написаних прича и одличних дуела.

Федерер је потврдио учешће на Олимпијским играма у Токију и још увек не размишљао о пензиији.

Мој фитнес тренер ми увек говори да када будем мислио да ми је остало само годину дана до краја каријере нећу више морати да се бавим фитнесом, већ да ћу само играти турнире и уживати. То ћу и урадити, али сада, у децембру, планирам доста напорне тренинге, као и у пролеће- закључио је Роџер.