Обраћам се оним људима који цене све што мој син ради, а то је сигуран сам више од 95 посто нашег нормалног народа. Ја им кажем да ће Новак Ђоковић бити најбољи тенисер свих времена и док то не постигне и обори све рекорде који су преостали, неће престати да игра тенис – поручио је Срђан Ђоковић, током гостовања на Радио Београду 1.

Отац другог тенисера света прокоментарисао је о однос навијача на појединим турнирима према српском асу, који се неретко стављају на страну његових ривала.

- Не можете ни да замислите колико је Новаку у таквим ситуацијама тешко, али је он увек имао храбро срце и хладну главу... Како му је било, зна само он. Замислите, он је припадник једног малог поносног народа из једне мале сиромашне земље, коју су бомбардовали ти светски ''стручњаци'' за бомбардовање. Једну малу Србију бомбардовало је 20 моћних земаља, замислите какви су то јунаци. И он се изборио са свим тим и постао један од најбољих тенисера свих времена – рекао је Ђоковић сениор и додао:

- Новак се појавио у незгодно време за Србију и српски народ, јер је вратио веру и показао да ми нисмо геноцидан народ, да ми нисмо најгори на свету, да смо део европске културе и цивилизације. Немогуће је да један такав господин спортиста, какав је Новак, долази из неког геноцидног народа, како су нас многи у прошлости етикетирали.

Новак је у финишу сезоне остао без првог места на АТП листи.

- Веома је дугачак списак тенисера који су квалитетни, али стоје у реду иза Новака, и вребају, ево већ десетак година, да га смене са првог места. Сада је то успело Надалу, али то је сасвим у реду, то је спорт. Уосталом, како би се то звало када би било који играч био неприкосновен и претплаћен да само он буде први, кад би стално побеђивао – упитао је Срђан Ђоковић.