Победио је Ентони Џошуа на „Вемблију“ Владимира Кличка и понео титулу светског шампиона у тешкој категорији. Одмах после тог дуела је изазвао Тајсона Фјурија који је експресно прихватио позив.

У интервјуу за „Скај Спортс“ је Фјури у свом стилу причао о предстојећој борби и обећао лаган тријумф против сународника.

- Могу да победим Џошуу боксујући једном руком везаном иза леђа.У овом тренутку постоји само једна борба, највећа на свету и то није тајна. То је меч двојице тешкаша, Ентонија и мене. Само једну борбу свет жели да види, ја сам још број један на планети и то сви знају. Гледали сте меч са Кличком и видели сте у каквој је ситуацији био против Владимира који мене није могао ни да удари – прича Фјури.

Тајсон се тренутно налази у свом тренинг кампу у Марбељи и није боксовао још од новембра 2015. године када је победио управо Кличка. Реванш између њих двојице је одлаган пар пут, да би на крају био и отказан. Тада је Фјури упао у депресију, почео да користи кокаин што је резултирало одузимањем боксерске лиценце. Ипак, очекује се да би Одбор за контролу британског бокса требало да му је врати следеће недеље.

- Чак ми не треба ни загревање, био сам ван ринга исто колико и Кличко, али је разлика што он има 41, а ја 28 година. Честитам Ентонију што је прошао ситуацију на живот и смрт против старог човека, али треба да будемо реални, ја сам најбољи у дивизији. Увек може бити само један „тешкаш“, посебно у нашем делу света, а овде сам то ја.

На крају је прокоментарисао борбу на крцатом „Вемблију“.

- Била је фантастичан борба, веома забавна и навијао сам да га Ентони разбије. Питам се само шта би људи данас причали да га је Кличко довршио у шестој рунди. Чупао сам ово мало косе што ми је остало, јер сам био забринут да би то могло да нас кошта милионе. Ипак, Џошуа је показао много у тој борби, да може да падне и да се врати, показао је оно од чега су шампиони створени – закључио је Фјури.

Тајсон Фјури је славио у свих досадашњих 25 борби (18 нокаутом), док је Џошуа у свих 19 борби нокаутирао ривала.