Србију ће на Светском купу у јужнокорејском Чангвону представљати осморо искусних стрелаца, саопштио је данас Стрељачки савез Србије.

У саставу је четворо стрелаца пушком: Андреа Арсовић, Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић и Миленко Себић, као и четворо стрелаца пиштољем: Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Дамир Микец и Димитрије Гргић.

Осим у појединачним дисциплинама, Андреа Арсовић и Милутин Стефановић ће се такмичити и у миксу ваздушном пушком, док ће у такмичењу у миксу ваздушним пиштољем учествовати Зорана Аруновић и Дамир Микец и Бобана Величковић и Димитрије Гргић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Арсовићева у Ђеру богатој колекцији додала још једно одличје: Колекција од 200 медаља

Други овогодишњи турнир Светског купа одржаће се од 20. до 28. априла у Чангвону.Трећи Светски куп биће организован у америчкој војној бази Форт Бенинг од 7. до 15. маја, а четврти у Минхену од 22. до 29. маја.

Савез је саопштио и предлог састава за Медитеранске игре, које ће од 22. јуна до 1. јула бити одржано у шпанској Тарагони.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРПСКИ СТРЕЛЦИ ОСВОЈИЛИ ЈОШ ДВЕ МЕДАЉЕ У ЂЕРУ: Стигли сребро и бронза

Уз Андреу Арсовић и Милутина Стефановића на Медитеранским играма ће се пушком такмичити Лазар Ковачевић и Милица Бабић, док ће се пиштољем за медаље борити Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Дамир Микец и Димитрије Гргић. На програму Игара у Тарагони су само дисциплине ваздушним оружјем.